jk

Villa Kiven Tietokirjailijaillassa tutustutaan maailmamme hallitsijoihin

Villa Kiven Tietokirjailijaillassa (Linnunlauluntie 7) torstaina 17.5.2018 klo 18 ovat vieraina ulkomaantoimittaja ja entinen Pariisin-kirjeenvaihtaja Helena Petäistö sekä kirjailija ja kolumnisti Kaisa Haatanen. Haastattelijana toimii tietokirjailija Helena Ruuska.

Illan aiheena on Maailmamme hallitsijat. Yhteiskuntamme muuttuu, mutta valta pysyy kuninkaallisilla ja presidenteillä. Miten valta vaihtuu, ja mitä kaikkea vallan kulisseissa oikein tapahtuu? Entä millaisia ovat kuninkaalliset perheet eri puolilla maailmaa?

Helena Petäistön teos Ranska, Macron ja minä (Otava 2017) kertoo, miten lähes tuntematon investointipankkiiri Emmanuel Macron nousee kaikkien aikojen vaalikamppailussa Rankan presidentiksi. Tällä hetkellä Macron on läntisten demokratioiden nuorin johtaja, jota koko maailma katsoo uteliaana. Mutta Ranska ei olisi Ranska, ellei se olisi jo kaatamassa vasta valittua nokkamiestään. Maan hyvin tunteva Helena Petäistö valottaa, miten ranskalaisten riveissä kuohuu.

Kaisa Haatasen ja Sanna-Mari Hovin tietokirja Monarkian muruset − Kaiken maailman kuninkaallisia (Johnny Kniga 2018) tuo koko maailman kuninkaalliset lukijan hämmästeltäväksi. Teos on täynnä faktaa ja lämmintä huumoria. Aiheena on yksi maailman oudoimmista muinaisjäänteistä: monarkia. Haatanen ja Hovi ovat uteliaita monarkkitirkistelijöitä, joiden teos tarjoaa valtavasti kiinnostavaa ja hämmentävää tietoa kuninkaallisista.

Tietokirjailijailta on kaikille avoin ja maksuton. Kahvitarjoilu.

Villa Kivi sijaitsee Töölönlahden rannalla osoitteessa Linnunlauluntie 7, 00530 Helsinki. Pääsy juhlatilaan on talon oikeanpuoleisesta päädystä.

Tilaisuuden järjestää Suomen tietokirjailijat ry yhteistyössä Lukukeskuksen ja Kivi-talo Säätiön kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!


Lisätiedot:
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila @suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296
 

Helena Petäistön kuva: Pekka Holmström / Otava. Kaisa Haatasen kuva: Nauska / Johnny Kniga.