TIETOKIRJA.FI

Tietokirjallisuusfestivaali TIETOKIRJA.FI järjestetään 28.-29.8. Tieteiden talolla Helsingissä. Tapahtuman teemana on ”Rikottuja rajoja”. Mukana on noin sata esiintyjää eri aloilta. Ohjelmaan voi tutusta tapahtuman verkkosivulla täällä.

Tapahtumassa kuullaan erilaisia paneelikeskusteluja ja haastatteluja muun muassa maapallon rajoista, tekoälystä, faktan ja fiktion rajankäynnistä, poliittisesta puheesta, elämäkerran kirjoittamisesta ja kansallisten kuvien rikkomisesta. Lisäksi aiheina ovat esimerkiksi työelämän rajat, arjen ilmastoteot, lasikaton rikkojat, rakoileva Eurooppa, median murros, sankaritarinat lastenkirjallisuudessa ja sukupuolen moninaisuus.

TIETOKIRJA.FI järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna seitsemättä kertaa. Aiemmista tapahtumista tutut ohjelmanumerot ”Elämäni tietokirjat” ja ”Miten minusta tuli tietokirjailija” saavat jatkoa. Lisäksi tietokirjaraati arvioi ajankohtaisia tietokirjoja.

TIETOKIRJA.FI on osa vuoden 2019 tietokirjaviikkoa, jota vietetään maanantaista sunnuntaihin 26.8.-1.9. Tietokirjaviikon aikana on joka päivä tietokirjallista ohjelmaa. TIETOKIRJA.FI-festivaalin ja tietokirjaviikon ohjelma julkistetaan kesäkuussa osoitteessa www.tietokirja.fi. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

TIETOKIRJA.FI-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry, Suomen Kustannusyhdistys, Kirjakauppaliitto, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten Seurain valtuuskunta, Bibliofiilien Seura, FILI, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Lauri Jäntin säätiö ja Lukukeskus.

Lisätiedot:

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry
anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771

 

Muut TIETOKIRJA.FI-tapahtumat

TIETOKIRJA.FI-ohjelmaa on luvassa ympäri vuoden erilaisissa tapahtumissa mm. Helsingin ja Turun kirjamessuilla, Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa ja Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolla.

Katso kaikki tapahtumat ja ajankohtaiset tiedot | www.tietokirja.fi