Runokuun Tietokirjaraati 26.8.2022

kuva 2

Tietokirjailijat mittelevät Runokuun Tietokirjaraadissa

Runokuun Tietokirjaraadissa kolme tietokirjailijaa lukee otteita teoksistaan yrittäen voittaa puolelleen sekä tuomarit että yleisön. Runokuun ja Tietokirjaraadin teemana on tänä vuonna Raja. Tietokirjaraati pidetään perjantaina 26.8.2022 klo 17.00–18.00 Rosebud Sivullisessa (Kaisaniemenkatu 5, 00100, Helsinki). Tilaisuutta voi seurata myös verkossa.

Tietokirjaraadissa kilpailijat lukevat otteita teoksistaan ja pyrkivät voittamaan puolelleen raadin ja yleisön. Mittelössä ovat mukana tietokirjailijat Ari Haasio, Suvi Ratinen ja Ville-Juhani Sutinen. Ari Haasio puolustaa tietokirjaansa Suvaitsematon Suomi (Avain 2021, kirjoitettu yhdessä Markku Mattilan kanssa), Suvi Ratinen teostaan Omat huoneet – Missä naiset kirjoittivat vuosisata sitten (Tammi 2021) ja Ville-Juhani Sutinen teostaan Matkalla Suomeen – Tarinoita heimojen maasta (Into 2022).

Tapahtumassa ankaraa, mutta ehdottoman leikkimielistä tuomarinvaltaa käyttävät vapaa kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard, toimittaja ja Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ville Blåfield sekä graafinen suunnittelija ja kuvittaja Kasper Strömman. Juontajana tapahtumassa on viestintäasiantuntija ja tietokirjailija Katleena Kortesuo.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tietokirjaraati on osa Runokuu OFF -ohjelmaa. Tapahtuman järjestävät Suomen tietokirjailijat, ja tapahtumaa tukee Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Lisätietoa Runokuusta www.runokuu.fi.
Runokuun Tietokirjaraadin Facebook-tapahtuma.


Tietokirjailijat ja teokset

Ari Haasio on tietokirjailija ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastoalan yliopettaja. Runokuun Tietokirjaraatiin hän osallistuu teoksellaan Suvaitsematon Suomi – suvaitsemattomuuden historia (Avain 2021, kirjoitettu yhdessä Markku Mattilan kanssa). Tietokirjassa tutkitaan suvaitsemattomuuden olemusta ja esitellään sen historiaa eri esimerkkien avulla. Mistä suvaitsemattomuus johtuu? Missä menee suvaitsemattomuuden raja?

Suvi Ratinen on kirjailija ja filosofian maisteri, joka työskenteli pitkään Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjallisuusarkistossa. Ratinen kisaa Runokuun Tietokirjaraadissa teoksellaan Omat huoneet – Missä naiset kirjoittivat vuosisata sitten (Tammi 2021). Kirjassa kerrotaan, millaisissa huoneissa kymmenen suomalaista kirjailijanaista kirjoittivat noin sata vuotta sitten. Mitä oma tila kirjoittaa tai sen puuttuminen heille merkitsi? Millaisia rajoituksia heidän aikakautensa asetti? Kuva: Milla von Konow.

Ville-Juhani Sutinen on kirjailija, kääntäjä ja valokuvaaja. Hän osallistuu Runokuun Tietokirjaraatiin teoksellaan Matkalla Suomeen – tarinoita heimojen maasta (Into 2022). Teos käsittelee Suomen alueiden ja heimojen merkitystä eri aikoina. Vaikuttaako kotipaikka ihmisen luonteeseen? Mihin heimojemme rajat vedetään, vai onko niitä edes olemassa? Kuva: Klaus Welp.

Raati ja juontaja

Ville Blåfield on viestintäkonsultti, tietokirjailija ja Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja. Blåfieldin tietokirjat ovat käsitelleet mm. julkisuutta, politiikkaa, suomalaista saunakulttuuria ja sivistystyön historiaa. Kuva: Messukeskus

Kaarina Hazard on tietokirjailija, näyttelijä, käsikirjoittaja ja toimittaja, joka tunnetaan erityisesti kolumneistaan. Hazard on kirjoittanut tietokirjoja mm. naisten julkisuuskuvasta, parisuhteesta ja urheilusta. Kuva: H-P Vitikkainen.

Kasper Strömman on graafinen suunnittelija ja juontaja. Hän juontaa mm. Akateemisen Kirjakaupan AkaTV:tä. Tietokirjoja hän on kirjoittanut muotoilusta, arkkitehtuurista, tulevaisuudesta ja piparkakkutaloista. Lisäksi hän on kuvittanut lastenkirjoja. Kuva: Kia Svaetichin.

Katleena Kortesuo on tietokirjailija, viestintäasiantuntija ja kouluttaja, joka on julkaissut yli 30 kirjaa. Hän on kirjoittanut erityisesti viestinnän eri puolista ja esiintymistaidoista, mutta myös mm. etunimistä ja pakohuoneista. Kortesuo harrastaa myös keskiaikaa, ja hänen miekkansa nimi on Alfhilda. Kuva: Jarno Lindholm.