Runokuun Tietokirjaraati

kuva 2

Tietokirjailijat ottavat mittaa toisistaan!

Tietokirjaraadissa kilpailijat lukevat otteita teoksistaan ja pyrkivät voittamaan puolelleen raadin ja yleisön. Runokuun ja Tietokirjaraadin teemana on tänä vuonna Metsä.

Runokuun Tietokirjaraati pidetään maanantaina 23.8.2021 klo 17–18 verkossa. Tilaisuus striimataan Tiivistämöllä Suvilahdessa, Kaasutehtaankatu 1, Helsinki. Yleisöä voi tulla paikan päälle, jos se on sen hetkisten rajoitusten mukaan mahdollista.

Mittelössä ovat mukana tietokirjailijat Sari Kanala, Kerttu Kotakorpi ja Marko Leppänen. Sari Kanala puolustaa lasten tietokirjaansa Piilosilla metsässä (Avain 2021, kuvitus Hannu Ahonen), Kerttu Kotakorpi teostaan Suomen luonto 2100 – Tutkimusretki tulevaisuuteen (Bazar 2021) ja Marko Leppänen teostaan Suomalainen metsäkylpy (Gummerus 2019, kirjoitettu yhdessä Adela Leppäsen kanssa).

Tapahtumassa ankaraa, mutta ehdottoman leikkimielistä tuomarinvaltaa käyttävät vapaa kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard, toimittaja ja Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi sekä graafinen suunnittelija ja kuvittaja Kasper Strömman. Juontajana tapahtumassa on viestintäasiantuntija ja tietokirjailija Katleena Kortesuo. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ja Nuoren Voiman Liitto. Tapahtumaa tukee Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Lisätietoa Runokuusta www.runokuu.fi.


Tietokirjailijat ja teokset

Sari Kanala on lastenkirjailija, tietokirjailija ja yrittäjä. Runokuun Tietokirjaraatiin hän osallistuu lasten tietokirjallaan Piilosilla metsässä (Avain 2021, kuvitus Hannu Ahonen), jossa tutustutaan metsissä lymyileviin eläimiin. Suomalainen metsä on täynnä elämää, vaikka emme aina huomaa meitä tarkkailevia silmäpareja. Piilosilla metsässä kutsuu metsäiseen seikkailuun ja opettaa tunnistamaan metsän asukkaita. Sari Kanalan kuva: Sari Muhonen.

Kerttu Kotakorpi on toiminut meteorologina vuodesta 2008. Kotakorpi kisaa Runokuun Tietokirjaraadissa teoksellaan Suomen luonto 2100 – Tutkimusretki tulevaisuuteen (Bazar 2021). Tietokirja kertoo, miten ilmastonmuutos vaikuttaa Suomen luontoon. Onko esimerkiksi havumetsiä enää ollenkaan, vai valtaavatko lehtipuut metsämme? Kerttu Kotakorven kuva: Uupi Tirronen / Bazar.

Marko Leppänen on luonnon terveysvaikutuksiin perehtynyt maantieteilijä, toimittaja ja luonto-opas. Runokuun Tietokirjaraatiin hän osallistuu teoksellaan Suomalainen metsäkylpy (Gummerus 2019, kirjoitettu yhdessä Adela Pajusen kanssa). Tietokirja avaa metsän terveysvaikutuksia siitä, miten metsä voi parantaa. Teos kuvaa myös luonnon suhdeverkostoja: Stressaavatko kuusetkin? Mitä metsäpalo merkitsee? Marko Leppäsen kuva: Riitta Astikainen.

Raati ja juontaja

Kaarina Hazard on tietokirjailija, näyttelijä, käsikirjoittaja ja toimittaja, joka tunnetaan erityisesti kolumneistaan. Hazard on kirjoittanut tietokirjoja mm. naisten julkisuuskuvasta, parisuhteesta ja urheilusta. Kaarina Hazardin kuva: H-P Vitikkainen.

Ronja Salmi on toiminut Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja vuodesta 2018. Salmi tunnetaan myös toimittajana, kolumnistina sekä tv- ja radio-ohjelmien juontajana. Hän on kirjoittanut useita kirjoja eri yleisölle koululaisista aikuisiin. Ronja Salmen kuva: Pietari Purovaara.

Kasper Strömman on graafinen suunnittelija ja juontaja. Hän juontaa mm. Akateemisen Kirjakaupan AkaTV:tä. Tietokirjoja hän on kirjoittanut muotoilusta, arkkitehtuurista, tulevaisuudesta ja piparkakkutaloista. Lisäksi hän on kuvittanut lastenkirjoja. Kasper Stömmanin kuva: Kia Svaetichin.

Katleena Kortesuo on tietokirjailija, viestintäasiantuntija ja kouluttaja, joka on julkaissut yli 30 kirjaa. Hän on kirjoittanut erityisesti viestinnän eri puolista ja esiintymistaidoista, mutta myös mm. etunimistä ja pakohuoneista. Kortesuo harrastaa myös keskiaikaa, ja hänen miekkansa nimi on Alfhilda. Katleena Kortesuon kuva: Jarno Lindholm.