Helsingin Kirjamessut verkossa 22.-25.10.2020

banneri

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma järjestetään 22–25.10.2020. Yhdistys on mukana virtuaalisilla kirjamessuilla omalla osastolla ja järjestämällä verkossa esitettävää ohjelmaa.

Virtuaaliosastollamme voi mm. osallistua tietokirja-aiheiseen tietovisaan ja voittaa lahjakortin verkkokirjakauppaan. Osastolla on myös tiedot yhdistyksen lavaohjelmista messuilla. Torstaina 22.10. julkistamme uuden Tietokirjoja kouluun! -katalogin, jonka verkkoversio on luettavana myös messuosastolla. Tervetuloa!

Tarjoamme myös yhteistyössä Helsingin Kirjamessujen ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3 000 koululuokalle lipun tapahtumaan.

Yhdistys tarjoaa jäsenille ilmaisen pääsylipun (1 kpl / jäsen, arvo 17 e) Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumaan. Lippu oikeuttaa päiväkohtaisiin sisältöihin ja lavaohjelmien tallenteiden katsomiseen 22.10.-8.11. Lipun voi tilata sivun alla 20.10. asti. Lipputilaus on päättynyt. Liput lähetetään jäsenille keskiviikkona 21.10.


Tietokirjallista ohjelmaa Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 2020

Tiedetori: Vaihtoehtoisia tulevaisuuksia – mitä kaikkea on tulevaisuudentutkimus?

Torstaina 22.10.2020 klo 17–17.30 Töölö-lava

Heikkoja signaaleja ja megatrendejä. Onko tulevaisuus ennustettavissa? Miten tulevaisuutta voi tutkia? Millainen on tulevaisuutemme? Tulevaisuudentutkimuksesta keskustelevat tulevaisuudentutkija ja tietokirjailija Elina Hiltunen, emeritaprofessori Sirkka Heinonen sekä tulevaisuuden- ja historiantutkija Otto Tähkäpää. Juontajana toimittaja ja tietokirjailija Heikki Aittokoski.

 

Mikä ihmeen ilmastonmuutos?

Perjantaina 23.10. klo 11–11.30 Esplanadi-lavalla

Mistä ilmastonmuutos johtuu, ja miten voisimme jarruttaa sen etenemistä? Ilmastonmuutoksesta keskustelevat lasten ja nuorten tietokirjailijat Laura Ertimo ja Marjo Heiskanen. Ertimo on kirjoittanut aiheesta lasten tietokirjan Ihme ilmat! Miksi ilmasto muuttuu? (Into 2019), ja Heiskanen nuorten tietokirjan Yhteen hiileen. Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä me voimme sille tehdä? (Tammi 2020). Haastattelijana on biologi ja lasten luontokirjoja kirjoittanut tietokirjailija Iiris Kalliola. Keskustelu on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, mutta se sopii kenelle vain.

 

Tietokirjailijalkintojen jako

Lauantaina 24.10. klo 11.30–12.00 Esplanadi-lavalla

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään 20. Kerran tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jakavat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen ja varapuheenjohtaja Tuula Uusi-Hallila.


Jäsen, tilaa lippu Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumaan

Lipputilaus on päättynyt. Pääsylippu lähetetään sähköpostitse 21.10. Yhdistyksen jäsenet voivat tilata itselleen ilmaisen pääsylipun (1 kpl / jäsen, arvo 17 e) Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumaan verkkosivuiltamme. Lippu oikeuttaa päiväkohtaisiin sisältöihin ja lavaohjelmien tallenteiden katsomiseen 22.10.-8.11.

Tilaathan liput lomakkeella määräaikaan mennessä. Määräajan jälkeen tulleita tai sähköpostitse lähetettyjä tilauksia ei valitettavasti voida käsitellä. Pääsylippu lähetetään sähköpostitse 21.10. Liput ovat jäsenille maksuttomia. Tarkemmat ohjeet lipun käytöstä lähetetään myöhemmin.