Helsingin Kirjamessut 26.–29.10.2017


Helsingin Kirjamessujen pääteemana on tänä vuonna Suomi. Suositun Tietokirjaraadin ja Tietokirjailijapalkintojen jaon lisäksi yhdistys on tänäkin vuonna mukana tuottamassa ohjelmaa mm. Tiedetorille ja toteuttamassa Suunnista kirjaan -tapahtumaa, joka tuo messuille  8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa. 


Tietokirjallista ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla 2017


Torstaina 26.10.

Tiedetori / Takauma-lava klo 12.30-13.00: Oppikirja Suomea rakentamassa

Oppikirja Suomea rakentamassa valottaa suomalaisen oppikirjallisuuden historiaa ABCkiriasta nykyajan digitaalisiin oppimateriaaleihin. Millainen rooli oppikirjalla on ollut suomalaisen yhteiskunnan rakentamisessa? Oppikirjallisuudesta keskustelevat Hannele Cantell, Pirjo Hiidenmaa ja Johannes Pernaa. Haastattelijana Ari Elo.

Magia-lava klo 13.00-13.30: Lasten tietokirjavinkit

Minkälaisia tietokirjoja lapset lukevat? Miten he hakevat tietoa kirjoista ja mitä se heille itselleen merkitsee? Mitkä tietokirjat kiinnostavat lapsia nyt? Vinkkaajina Torpparinmäen koulun viidesluokkalaiset. Järjestäjät: Suomen tietokirjailijat ry ja Lukukeskus.

Tiedetori / Takauma-lava klo 16.30-17.00: Faktantarkistus tieteessä ja tiedejournalismissa

Tiedeviestintä tuo tieteen tulokset suuren yleisön saataville. Onko tiede aina totta? Miten valeuutisen voi tunnistaa? Mitä faktantarkistus tarkoittaa tieteessä ja tiedejournalismissa? Faktantarkistuksesta keskustelevat Tuomas Muraja ja Tiina Raevaara. Haastattelijana Reetta Kettunen.
 

Perjantai 27.10.

Katri Vala -lava klo 12.30-13.00: Ihan totta! -kirjoituskilpailun voittajien julkistaminen

Ihan totta! -kirjoituskilpailussa etsitään uusia ja kiinnostavia lasten ja nuorten tietokirjoja. Kilpailussa on kaksi sarjaa, joissa molemmissa palkitaan kolme parasta kilpailuehdotusta. Järjestäjät: Tammi ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Kirjakahvila klo 16.00-16.30: Missä kirja-alalla mennään?

Kirja-alan ajankohtaisesta tilanteesta keskustelevat Sakari Laiho (Suomen Kustannusyhdistys), Outi Mäkinen (Tammi) ja Reetta-Liisa Pikkola (Suomalainen kirjakauppa). Puheenjohtajana Jukka-Pekka Pietiäinen (Suomen tietokirjailijat ry). Järjestäjät: Suomen kustannusyhdistys ja Suomen tietokirjailijat ry.


Lauantai 28.10.

Eino Leino -lava klo 12.30–13.00: Tietokirjailijapalkintojen jako

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään 17. kerran tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jakavat yhdistyksen puheenjohtaja Markku Löytönen ja varapuheenjohtaja Tuula Uusi-Hallila.

Aino-sali klo 15.00–16.00: TIETOKIRJA.FI: Tietokirjaraati

Tietokirjaraati arvioi jälleen viisi ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat mukana Heikki Haapavaara, Kaarina Hazard, Holle Holopainen ja Anna-Stina Nykänen. Juontajana Jukka-Pekka Pietiäinen.


 

Tilaa lippu Helsingin Kirjamessuille

Yhdistyksen jäsenet voivat tilata lippuja (2 kpl / jäsen) allaolevalla verkkolomakkeella. Lippuja voi tilata 4.10. asti. Tilaus on päättynyt. Liput on postitettu ma-ti 16.-17.10.

Valitettavasti sähköpostitse tulleita lipputilauksia emme voi ottaa vastaan. Lippuja hankitaan vain ennakkoon tilattu määrä, ja ne tilataan kerralla, joten määräajan jälkeen tulleita tilauksia ei voida ottaa vastaan. Pääsylippu postitetaan lomakkeessa annettuun osoitteeseen viikolla 41-42. Liput ovat jäsenille maksuttomia. Edun arvo on 16 euroa / lippu.

Uudenmaan jäsenille järjestetään aluetilaisuus lauantaina 28. lokakuuta klo 9.30–12. Aluetilaisuuden teemana on "Säätiöt esittäytyvät". Ilmoittautuminen aluetilaisuuteen on päättynyt.