Helsingin Kirjamessut 25.–28.10.2018

banneri


Helsingin Kirjamessujen pääteemana on tänä vuonna Yhdysvallat. Suositun Tietokirjaraadin ja Tietokirjailijapalkintojen jaon lisäksi yhdistys on tänäkin vuonna mukana tuottamassa ohjelmaa mm. Tiedetorille ja toteuttamassa Suunnista kirjaan -tapahtumaa, joka tuo messuille 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa.


Tietokirjallista ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla 2018

Perjantai 26.10.

Tiedetori / Kruununhaka-lava klo 10.30−11.00: Tietokirjavinkkejä nuorille ja opetukseen

Nuorille ja opetukseen sopivista tietokirjoista keskustelevat opettaja ja kirjailija Arno Kotro, opettaja ja tietokirjailija Tuula Uusi-Hallila sekä uuden Tietokirjoja kouluun! -katalogin tekijä Hannu Riipinen. Haastattelijana toimii tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa. Tilaisuuden järjestävät Suomen tietokirjailijat ry ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Tiedetori / Kruununhaka-lava klo 11.00−11.30: Tutkimuksesta tietokirjaksi

Miten opinnäytteestä tai väitöskirjasta kirjoitetaan tietokirja? Kuinka tutkimus muutetaan yleistajuiseksi teokseksi, jota kuka tahansa ymmärtää? Tutkimuksen popularisoinnista keskustelevat tietokirjailijat Anna Kortelainen ja Helena Ruuska sekä kustantaja Ville Rauvola Atena Kustannuksesta.  Haastattelijana Eveliina Laurila. Tilaisuuden järjestävät Suomen tietokirjailijat ry ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Töölö-lava klo 15.00−15.30: Missä kirja-alalla mennään?

Kirja-alan ajankohtaisesta tilanteesta keskustelevat Gummerus Kustannuksen toimitusjohtaja Anna Baijars, Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson ja Suomen Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho. Haastattelijana viestintäpäällikkö Anne Rutanen. Tilaisuuden järjestävät Suomen Kustannusyhdistys ja Suomen tietokirjailijat ry.


Lauantai 27.10.

Kruununhaka-lava klo 12.30–13.00: Tietokirjailijapalkintojen jako

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään 18. kerran tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jakavat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen ja varapuheenjohtaja Tuula Uusi-Hallila.

Kruununhaka-lava klo 15.00–16.00: TIETOKIRJA.FI: Tietokirjaraati

Tietokirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat mukana toimittaja Heikki Haapavaara, vapaa kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard, muusikko ja käsikirjoittaja Holle Holopainen sekä toimittaja Anna-Stina Nykänen. Juontajana toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen.

 


 

Jäsen, tilaa lippu Helsingin Kirjamessuille

Yhdistyksen jäsenet voivat tilata lippuja (2 kpl / jäsen) verkkolomakkeella 12.10. klo 12.00 asti. Lipputilaus on päättynyt.

Tilaathan liput lomakkeella määräaikaan mennessä. Määräajan jälkeen tulleita tai sähköpostitse lähetettyjä tilauksia ei valitettavasti voida ottaa vastaan. Pääsylippu / liput lähetetään sähköpostitse viikolla 42 lomakkeessa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Liput ovat jäsenille maksuttomia. Edun arvo on 16 euroa / lippu.