Kesäpäivä Sastamalassa 30.6.2022

kuva

Tervetuloa Suomen tietokirjailijat ry:n perinteiseen kesäpäivään Sastamalassa torstaina 30. kesäkuuta 2022!

Kesäpäivän ohjelmassa on luento- ja keskustelutilaisuus sekä illanvietto Rantasaunalla Ellivuoren rannassa. Tarjolla on buffet-illallinen. Kesäpäivä on kaikille jäsenille avoin ja maksuton, mutta siihen tulee ilmoittautua viimeistään 1.6. Ellivuoreen järjestetään tänä vuonna bussikuljetus Tampereelta. Kesäpäivän järjestää Pirkanmaan alue yhteistyössä Vastapaino-kustantamon kanssa.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Mahdollisista peruutuspaikoista voi tiedustella Riitta Suomiselta: pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com.


Kesäpäivän 30.6.2022 ohjelma 

Ellivuori Resort Sastamala, Ellivuorentie 131

Klo 13.45 Bussikuljetus lähtee Tampereelta Ellivuoreen

Klo 14.45 Tulokahvi Ellivuoressa

Klo 15.00 Luento- ja keskustelutilaisuus

 • Timo Tossavainen: Ellivuoren kesäpäivän avaus
 • Mikko Lahtinen: Tiedekirjoja vai tietokirjoja? – Vastapaino 40 vuotta
 • Marja Jylhä: Vanhuustutkijan koronavuosi
 • Tapio Katko: Vesihuollon myytit murskaksi

Klo 17 Illanvietto rantasaunalla Ellivuoren rannassa

 • Ruokailu
 • Savusauna ja palju halukkaille
 • Kevyttä ohjelmaa

Klo 20.45 Bussi lähtee Ellivuoresta Tampereelle


Kuljetus

Ellivuoreen  järjestetään bussikuljetus Tampereelta Ellivuoreen ja Ellivuoresta Tampereelle. Menomatkan bussi lähtee torstaina 30.6. klo 13.45 Tampereelta Vanhan kirkon edestä Keskustorilta (Keskustori 4, Tampere). Menomatkalla kuullaan kirjaesittelyjä. Voit ilmoittautua joko molempiin tai jompaan kumpaan kuljetukseen. Paluumatkan bussi lähtee Ellivuoresta klo 20.45.

Tampereelta lähtee junia 30.6. seuraavasti (junat ovat omakustanteisia):

 • 22.00 Juna Tampereelta Helsingin suuntaan
 • 22.07 Juna Tampereelta Jyväskylän suuntaan
 • 22.09 Juna Tampereelta Porin suuntaan
 • 23.05 Juna Tampereelta Oulun suuntaan

Ilmoittautuminen ja maksut

Kesäpäivän ohjelma, tarjoilut, kuljetus ja sauna ovat jäsenille maksuttomia. Seuralainen, joka ei ole yhdistyksen jäsen, ovat tervetullut mukaan, mutta hänen osaltaan iltaohjelmasta peritään 35 euron buffet- ja savusaunamaksu. Maksu suoritetaan yhdistyksen tilille FI23 5541 2820 0259 80, viitteeksi Kesäpäivä 2022 ja jäsenen nimi. Maksu on suoritettava 1.6. mennessä. Muistathan ilmoittaa mahdollisesta peruutuksesta. Ilmoittautuminen on päättynyt. Mahdollisista peruutuspaikoista voi tiedustella Riitta Suomiselta: pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com.

Matka Sastamalaan ja yöpyminen

Mahdollinen majoitus ja muu kuin kesäpäivään liittyvä bussikuljetus ovat omakustanteisia. Jäsenet huolehtivat omatoimisesti muista matkoistaan ja majoituksestaan. Majoituspaikkoja voi etsiä esimerkiksi Sastamalan seudun matkailusivustolta. Yöpyminen kannattaa varata ajoissa.

Vanhan kirjallisuuden päivät 1.–2.7.2022

Perjantaina 1. heinäkuuta alkavat Vanhan kirjallisuuden päivät, johon jäsenet voivat osallistua omatoimisesti. Yhdistyksellä on ohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä perjantaina ja lauantaina. Perjantaina avajaisissa jaetaan vuotuinen Warelius-palkinto (á 12 000 euroa). Lisäksi tapahtuman ohjelmassa kuullaan Elämäni tietokirjat -sarjan haastattelut perjantaina ja lauantaina. Sarjassa tunnetut henkilöt kertovat heille tärkeistä tietokirjoista.