Helsinki sodassa -kaupunkikävely

Lauantaina 28.8.2021 klo 15–16.30 Helsingin keskustassa
Kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Kuva: SA / Walk Helsinki

Helsinki sodassa -kaupunkikävelyllä tutkitaan, mitä sodan merkkejä Helsingissä on vielä jäljellä. Jos osaa katsoa oikeista paikoista, niin talojen kivijaloista löytyy pommien jälkiä ja katoilta hälytyssireeneitä. Kierroksella kuljetaan Helsingin keskustan pommitusten paikoilla, tutustutaan ilmatorjuntaan ja muihin tärkeisiin sotakohteisiin.

Helsingin suurpommituksissa Neuvostoliiton pommikoneilla oli vain yksi tehtävä: tuhota Helsinki. Tapahtui Helsingin ihme. Tehokkaan ilmapuolustuksen ansiosta vain 5 prosenttia pommeista putosi kaupungin alueelle. Neuvostojohtajat olivat aivan ihmeissään, kun sodan päätyttyä tulivat kaupunkiin, joka olikin säilynyt ehjänä. Pommikoneet olivat tosin tuhonneet Neuvostoliiton oman lähetystön.

Kierros kestää noin 1,5 tuntia. Pukeuduthan sään mukaisesti, kierros järjestetään säällä kuin säällä. Oppaana toimii kävelyopas ja tietokirjailija Pauli Jokinen.

Ilmoittaudu kävelylle 27.8. klo 11 mennessä

Kävely on maksuton ja avoin kaikille, mutta sille tulee ilmoittautua etukäteen sivun alla olevalla lomakkeella 27.8. klo 11.00 mennessä. Ilmoittautuminen on päättynyt. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautujaa. Kaikille ilmoittautuneille vahvistetaan osallistuminen tai mahdollinen jonotuspaikka ennen kävelyä.

Kävelyn aikana noudatetaan suosituksia koronavirustartuntojen ehkäisemisestä, kuten turvavälejä ja maskisuosituksia. Kävelylle lähteville ilmoitetaan myös kävelyn tarkka alkamisosoite. Toivomme, että mahdollisista peruutuksia ilmoitetaan mahdollisimman pian (eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi / 0505745296). Kaupunkikävely on osa tietokirjaviikkoa.


Noudatamme Aluehallintoviraston ja THL:n ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Ohjeita turvalliseen osallistumiseen:

1. Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähänkään flunssan oireita. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet saanut positiivisen tuloksen koronavirustestistä.
2. Pese tai desinfioi kätesi huolellisesti heti saavuttuasi ja lähtiessäsi.
3. Pidä 1-2 metrin etäisyys muihin. Kiinnitäthän huomiota turvaväleihin myös tilanteissa, joissa syntyy jonoa tai ruuhkaa. Vältä pintojen turhaa koskettelua.
4. Jos yskit tai aivastat, yskäise nenäliinaan tai hihaan ja heitä nenäliina roskiin. Pese sen jälkeen kädet tai käytä käsidesiä.