Yksiö Pietarissa

Residenssin vuokraus on keskeytyksissä.


Suomen tietokirjailijat ry vuokraa jäsentensä käyttöön Pietarissa sijaitsevaa yksiötä.

Asunto voidaan vuokrata vain yhdistyksen jäsenen ja tämän seuralaisen henkilökohtaiseen käyttöön.

Kalustetussa asunnossa (22 m2) on kaksi kirjoituspöytää, kaksi vuodetta, keittiönurkkaus, astiat, liinavaatteet ja verkkoyhteys. Asunnossa on suihku- / kylpyhuone. Televisiota ei ole.

Pietari-säätiöltä vuokrattu yksiö sijaitsee keskeisellä paikalla Suomi-talossa kaupungin keskustassa (os. Bolshaja Konjushennaja ulitsa 4-6-8). Tältä Nevski prospektin poikkikadulta on noin viiden minuutin kävelymatka Eremitaasiin ja Neva-joen rantaan.

Suomi-talossa sijaitsee myös Suomen Pietarin instituutti, joka avustaa tietokirjailijaa yhteyksien saamisessa paikalliseen tiede- ja kulttuurielämään.

Jäsenet maksavat asunnosta yhdistykselle 150 euroa / viikko. Maksu suoritetaan etukäteen. Jos varaus peruutetaan alle kuusi viikkoa vuokra-ajan alkamisesta, maksettua vuokraa ei palauteta vuokraajalle. Maksamaton vuokra peritään: tällöin vuokraaja maksaa laskun lisäksi perintäkulut.

Viisumit, matkat ja muut elinkustannukset hakija maksaa itse.

Huom. Viisumiasiat hoidetaan matkatoimiston kautta ks. esimerkiksi Lähialuematkat.

Hakeminen

Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään sähköpostilla osoitteeseen sanna.haanpaa[at]suomentietokirjailijat.fi.

Hakemuksesta on käytävä ilmi, miksi jäsen hakee majoitusviikkoja. Perusteluita voivat olla esimerkiksi lähdeaineiston hankinta, kirjasto tai arkistotyö, tietokirjan kirjoittaminen tai muu perusteltu syy. Tekeillä olevan tietokirjan ei tarvitse liittyä Venäjään tai Pietariin eikä hakijalta edellytetä venäjän kielen taitoa. Kielitaito kannattaa kuitenkin mainita hakemuksessa. Lisäksi hakemuksessa on mainittava hakijan sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Asuntoa voi hakea kahdeksi tai neljäksi yhtäjaksoiseksi viikoksi, lauantaista lauantaihin. Toistaiseksi asuntoa vuokrataan myös yhdeksi viikoksi.

Lisätietoja

Sanna Haanpää,p. 9 4542 2511 tai 
sanna.haanpaa[at]suomentietokirjailijat.fi