Tuupovaaran Taidetalo

Kirjailijaresidenssi Tuupovaaran Taidetalo tarjoaa inspiroivan paikan tehdä kirjallista työtä ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Taidetalo toimii kirjailijaresidenssinä syksystä kevääseen. Kesäaikaan Taidetalo on näyttelykäytössä.

Taidetalon rakennus valmistui vuonna 1900, ja se sijaitsee Tuupovaaran kylän keskustan tuntumassa. Keskustasta on matkaa Venäjän rajalle 29 kilometriä. Alue on osa Unescon nimeämää Pohjois-Karjalan biosfäärialuetta.

Kirjailijaresidenssi on tarkoitettu ensisijaisesti kirjailijoille ja kääntäjille, mutta residenssissä voi työskennellä sen ollessa vapaana myös jonkun muun tilaan soveltuvan alan edustaja. Kirjailijaresidenssissä voi työskennellä pääsääntöisesti yksi taiteilija kerrallaan.

Kirjailijaresidenssijakso on neljän viikon pituinen, kahden perättäisen jakson hakeminen on myös mahdollista. Kirjailijaresidenssiin haetaan vapaamuotoisella kirjeellä. Hakemukseen liitetään yhden sivun mittainen työsuunnitelma, ansioluettelo ja suositukset. Tullakseen valituksi tulee hakijan olla alallaan toimiva ammattilainen ja/tai suorittanut oman alansa loppututkinnon. Esitykset taiteilijoiden valinnaksi kirjailijaresidenssiin tekee hakemusten perusteella valintatyöryhmä. Päätökset kirjailijaresidenssiin valittavista taiteilijoista tehdään kulttuuri- ja nuorisotoimessa virnahaltijapäätöksinä.

Tuupovaaran Taidetalon kirjailijaresidenssiin voi tällä hetkellä hakea jatkuvalla haulla. Myöhemmin tarkoitus on tehdä valinnat pääsääntöisesti kerran vuodessa, ja tarvittaessa avata lisähakuja.

Kirjailijaresidenssin käyttömaksun suuruus neljän viikon työskentelyjaksosta on taiteilijalle 150 euroa (sis. alv 23%).

Lisätietoja: www.tuupovaarantaidetalo.jns.fi