Sovintolan residenssi Kesälahdella

Sovintolan kirjailija- ja taiteilijaresidenssi sijaitsee Pohjois-Karjalan eteläosassa, Kesälahden pitäjässä, lähellä Venäjän rajaa. Sovintola on 120 vuotta vanha, kansakouluna toiminut rakennus. Nykyään se on kulttuurin, taiteen, käsityön ja yhdessä tekemisen talo täynnä historiaa ja nykypäivää.

Residenssitiloissa on kaksi huoneistoa, Tyynen ja Kertun kammarit. Molemmat huoneistot ovat täysin varustetut, käsittäen olohuoneen (2 vuodepaikkaa), keittiön, wc:n ja suihkutilat. Liinavaatteet ja internet kuuluvat varustukseen. Keittiössä on jää-pakastinkaappi, mikroaaltouuni, liesi, kahvin- ja vedenkeitin. Huoneistojen välittömässä läheisyydessä on myös noin 40 m2 työskentelytila.

Sovintolassa on tasokkaat näyttelytilat, jossa on vaihtuvia näyttelyitä läpi vuoden, tilassa pidetään myös konsertteja ja pienimuotoisia teatteriesityksiä. Lisäksi talosta löytyy kahvila, käsityö- ja kierrätyskirjapuoti.

Lähimpään kauppaan on matkaa 200 m, kirjastoon 100 m, luonto- ja lenkkipolut lähtevät aivan talon kulmilta.

Kesälahdelle pääsee myös junalla ja bussilla, rautatieasemalle on 1,5 km. Kiteen keskustaan on matkaa 35 km, Joensuuhun 91 km, Savonlinnaan 69 km, Helsinkiin 380 km.

Residenssiä hallinnoi Kiteen kaupungin kulttuuritoimi, Sovintola yhdistys ja Kesälahden kulttuuriseura.

Hinnat:
50 € / taiteilija / viikko
75 € / pariskunta / työryhmä

Residenssiin on jatkuva haku.

Lisätiedot: sovintola.kesalahti@gmail.com / Marjaleena Malinen / puh. 040 0371 077