Sillankorva Valamossa Heinävedellä

Valamon luostari toimii Heinävedellä, Savon sydämessä. Oman ortodoksisen hengellisen toimintansa ohessa luostari tarjoaa erilaisia yhteistyöpalveluja sekä ortodoksiselle kirkolle että ympäröivälle yhteiskunnalle. Kauan jatkuneen perinteen mukaan luostarin rauhaa on käytetty myös ympäristönä luovaan työhön.

Sillankorva on avoinna eri alojen luovaan työskentelyyn. Tilaa hallinoidaan Valamon myyntipalveluiden kautta, ks. yhteystiedot alla. Tälle sivulle on koottu yleistä tietoja Sillankorvasta.

 

Valamoon on peruskorjattu vuonna 2008 ns. Sillankorvan talo. Talossa on kolme itsenäistä majoitus-/työhuonetta kylpyhuoneineen sekä yhteinen oleskelutila ja keittiö. Sillankorva sijaitsee kauniilla paikalla rannalla, luostarin välittömässä läheisyydessä.

Sillankorva on tarkoitettu ensisijaisesti luovaa kirjallista työtä tekevien työ- ja virittäytymispaikaksi.

Talon on suunnitellut taiteilija Kim-Peter Waltzer. Kokonaistaideteokseksi luotu rakennus kunnostettiin sijoittaja Seppo Sairasen lahjoitusvaroin.

Valamon luostarissa on laaja, ympäri vuoden avoinna oleva kirjasto. Kirjastossa on noin 25 000 niteen kokoelma etenkin hengellistä ja ortodoksista kirjallisuutta. Lisäksi varsinainen kansallisaarre on Laatokan Valamosta evakuoitu vanha kirjasto, jossa on noin 20 000 nidettä eri alojen kirjallisuutta. Kirjasto on luostarissa toimivien käytettävissä.

Majoitustilaa voi varata viikoittain.

Kaikki tiedustelut Sillankorvasta Valamon myyntipalveluiden kautta:
myyntipalvelu[at]valamo.fi
puh. 017 570 1810

Lisätietoja:
Valamo