Serlachius-residenssi Mäntässä

Serlachius-residenssi on Gösta Serlachiuksen taidesäätiön ylläpitämä vierasateljee kuvataiteiden parissa työskenteleville luovan alan ammattilaisille. Serlachius-residenssin työskentelyjaksoa voi hakea kaikki luovan alan ammattilaiset, niin tekijät kuin tutkijat. Residenssi soveltuu luovista aloista kirjoittaville tietokirjailijoille. Serlachius-residenssi perustettiin vuonna 2015 yhteistyössä Mäntän kuvataideviikkojen kanssa.

Residenssi tarjoaa rauhallisen työskentely-ympäristön. Tuotamme taidekaupunki Mänttä-Vilppulaan pieniä tapahtumia, jotka mahdollistavat kohtaamisia yleisön ja residenssivieraiden välillä. Kaikkiin residenssin tapahtumiin on vapaa pääsy. Emme peri vierailtamme vuokraa asuin- tai työhuoneesta.

Hakeminen

Hakuaika alkaa helmikuussa 2021, jolloin sähköinen lomake löytyy residenssin kotisivuilta.

Residenssijaksot ja hinnat

Residenssiin voi hakea 1–4 kuukauden ajaksi. Yksittäisen residenssijakson lisäksi Serlachius-residenssistä voi hakea tuotantoresidenssiaikaa, joka jaksottuu useammalle peräkkäiselle vuodelle. Tuotantoresidenssin tarkoitus on mahdollistaa pitkäkestoisemmat projektit. Ensimmäisellä residenssijaksolla tutustutaan alueen elämään. Sen pohjalta luodaan projektiehdotuksia, jotka voidaan toteuttaa uusilla jaksoilla seuraavina vuosina. Tuotantoresidenssi tarjoaa hyvät mahdollisuudet muun muassa yhteisötaiteilijoiden työskentelyyn ja sen myötä voidaan huomioida erityisesti paikalliset asukkaat.

Residenssijaksosta ei peritä vuokraa. Sen sijaan asukkailta edellytetään vähintään yhden A4 pituista (n. 2000 merkkiä) kirjallista raporttia oleskelustaan ja työskentelystään Mäntässä. Raporttiin voi liittää myös kuvia tai videoita. Residenssiin valitut henkilöt vastaavat itse matkoista sekä työskentely- ja elinkustannuksista residenssissä.

Yhteystiedot

Kauppaneuvoksenkatu 3, 35800, Mänttä

residency (at) serlachius.fi
p. 044 342 2266