Nehvon vartio Ilomantsissa

Kalevalaseura omistaa Ilomantsin upeissa maisemissa Nehvonniemen kylässä rajan läheisyydessä  täysin kunnostetun entisen rajavartioston Nehvon vartion, jota nyt myös Suomen tietokirjailijat ry:n jäsenillä on mahdollista vuokrata.

Paikka sopii rauhallisen sijaintinsa vuoksi erinomaisesti kirjoittamiseen ja lomailuun. Nehvonnimenen kylä on Ilomantsin keskustasta 26 km kaakkoon eli Värtsilän suuntaan.

Nehvon vartio sijaitsee erämaisen Niemenjoen rannalla, vanhoja korkeita mäntyjä kasvavalla tontilla. Pitkän tontin toisella reunalla on päärakennus, keskellä hirsisauna takkahuoneineen ja varastorakennus sekä toisella reunalla ns. sivurakennus, jossa on kaksi erillistä kaksiota, Seppola ja Pekkala. Rakennukset ovat valmistuneet vuonna 1950. Kaikki rakennukset on kunnostettu muutama vuosi sitten ja asunnoissa on kaikki mukavuudet.

Ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset kaikkina vuodenaikoina. Lähimetsät ja suot ovat marjastuksesta ja sienestyksestä innostuneille paremmat kuin hyvät! Talossa on vene, joten kalaankin pääsee. Vesistöreitit ulottuvat mm. Nuorajärvelle ja Koitajokea pitkin Koitereelle.

Päärakennus

Kaksikerroksisessa päärakennuksessa mahtuu yöpymään seitsemän henkilöä. Avarassa alakerrassa on suuri avokeittiö ruokailutiloineen, olohuone takkoineen, makuuhuone, työhuone sekä kaksi wc:tä, sähkösauna ja pesuhuone. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta ja wc. Asunto on täysin kalustettu ja hyvin varustettu: sieltä löytyy niin tv, radio, astianpesukone kuin mikrouunikin.

Sivurakennus

Sivurakennuksessa on kaksi samanlaista 52 m2:n kaksiota. Kummassakin huoneistossa on olohuone takkoineen, makuuhuone, iso keittiö sekä lattialämmitteinen wc ja suihkutila. Kaksioissa mahtuu yöpymään 2–4 henkilöä. Myös kaksiot ovat hyvin varustettuja.

 

Hinnat

Hinnat ovat Suomen tietokirjailijat ry:n jäsenille samat kuin Kalevalaseuran jäsenille. Päärakennuksen viikkovuokra (7 vrk, ma–su) on 300 euroa, viikonloppuvuokra (3 vrk, pe–su) 150 euroa ja arkipäivävuokra (4 vrk, ma–to) 180 euroa. Kaksioiden viikkovuokra on (7 vrk, ma–su) 150 euroa, viikonloppuvuokra (3 vrk, pe–su) 100 euroa ja arkipäivävuokra (4 vrk, ma–to) 120 euroa.

Hintoihin ei sisälly siivousta, joten jokainen huolehtii siivouksesta itse.

Asuntoja ei vuokrata viikoiksi 1, 30 ja 31 eikä juhlapyhiksi (joulu, uusi vuosi, pääsiäinen, vappu, juhannus).

Nehvon vartio kulttuurintutkijoiden ja taiteilijoiden vierastalona

Toinen Nehvon vartion asuntolarakennuksen kaksioista on käytettävissä myös kulttuurintutkijoiden – Kalevalan, kansanrunouden, kansanmusiikin, kansatieteen ja Karjalan tutkijoiden – työskentelypaikkana helmikuun alusta toukokuun loppuun sekä syyskuun alusta joulukuun puoliväliin.

Oikeutta vierastaloon haetaan Kalevalaseuran hallitukselle osoitetulla vapaamuotoisella hakemuksella, johon sisällytetään ansioluettelo ja työsuunnitelma. Periodi on enintään yksi kuukausi. Vierastaloon valittu henkilö maksaa matkansa ja ylläpitonsa itse. Niiden lisäksi käyttökulut ovat 20 euroa/viikko.

Nehvon vartioon liittyvät tiedustelut ja varaukset:

Toiminnanjohtaja Niina Hämäläinen
Kalevalaseura
Mariankatu 7 C
00170 Helsinki
niina.hamalainen@kalevalaseura.fi
Puh. 040 538 5144