Koveron kirjailijaresidenssi Joensuussa

Koveron kirjailijaresidenssi sijaitsee keskellä pohjoiskarjalaista kulttuurimaisemaa Koveron kylässä, joka on syntynyt viimeistään keskiajalla.
Koverosta on noin 8 km Tuupovaaran kirkonkylälle ja 46 km Joensuuhun. Residenssi on Koveron majatalossa ja sitä hallinnoi Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut.

Kirjailijaresidenssi on tarkoitettu ensisijaisesti kirjailijoille ja kääntäjille, mutta residenssissä voi työskennellä sen ollessa vapaana myös jonkun muun tilaan soveltuvan alan edustaja. Kirjailijaresidenssissä voi työskennellä pääsääntöisesti yksi taiteilija kerrallaan.

Koveron kirjailijaresidenssi tarjoaa taiteilijalle käyttöön tilavan yksiön, jossa on oma keittiö sekä peseytymis- ja pyykinpesumahdollisuudet.

Hakeminen

Vuosittain Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa jatkuvalla haulla haettavaksi neljä residenssijaksoa. Yhden jakson kesto on neljä viikkoa ja sen hinta on 255,00 € (sis. Alv 24 %).

Kirjailijaresidenssiin haetaan vapaamuotoisella kirjeellä. Hakemukseen liitetään yhden sivun mittainen työsuunnitelma, ansioluettelo ja suositukset. Tullakseen valituksi tulee hakijan olla alallaan toimiva ammattilainen ja /tai suorittanut oman alansa loppututkinnon.

Myös muut eri mittaiset työskentelyjaksot Koveron majatalon residenssihuoneistossa ovat mahdollisia, niistä voi ottaa yhteyttä suoraan Koveron majataloon.

Lisätiedot:

sari.suvanto[at]joensuu.fi