Kolin Ryynänen Lieksassa


Taiteilijaresidenssi sijaitsee Kolin kylän keskustassa kansallispuiston kupeessa. Kolin Ryynäsen taide-ja kulttuurikeskuksen taiteilijaresidenssin työtila ja huoneisto sijaitsevat perinteikkään puisen rakennuksen toisessa kerroksessa. Rauhaa ja hiljaisuutta etsivälle ja luontoa rakastavalle Koli on ihanteellinen paikka kylää ympäröivien järvien ja kansallispuiston metsien ja vaarojen vuoksi.

Kesäkuukadet ovat Kolilla todella vilkkaita, joten jos etsit rauhallista residenssityöskentelyä, suosittelemme hiljaisempia kuukausia.

Työtila soveltuu hyvin kuvataiteilijoille, muidenkin alojen taiteilijat ja taiteilijaryhmät ovat tervetulleita. Se on kooltaan 58 m2 ja siinä on ikkunat kolmeen suuntaan. Työtilassa on vesipiste. Asunto on täysin varustettu. Se käsittää olo- ja makuuhuoneen, keittiön ja kylpyhuoneen. Liinavaatteet, internet, TV, ja pesukone kuuluvat varustukseen. Keittiössä on astianpesukone, mikroaaltouuni, jääkaappi, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Makuuhuoneessa on kahden hengen sänky sekä olohuoneessa kahden hengen sohvasänky. Pihapiirin sauna on taiteilijoiden käytössä.

Residenssin alakerrassa kansallispuistoon tuleva vierailija voi poiketa gastropubissa, jossa kohtaavat kansainvälinen ja perinteinen pohjoiskarjalainen tunnelma. Gastropubin tiloissa on usein taidenäyttelyitä ja elävää musiikkia. Samassa pihapiirissä on majoitusaittoja ja kesäisin avoinna oleva Kolin kotiseutumuseo.

Hinnat

Residenssin vuokra on 250 € / kk, seuralaisilta 100€ / kk / henkilö. Vuokraan sisältyy vesi ja sähkö, sekä internet-yhteys. Taiteilija maksaa matka- ja elinkustannuksensa itse. Taloudellista tukea/ rahoitusta taiteilija voi hakea omasta maastaan. Valitettavasti Kolin Kulttuuriseuralla ei tällaista tukimahdollisuutta ole.

Hakeminen

Kolin Ryynäseen hyväksytään taiteilijoita kaikkialta maailmasta, myös Suomesta. Hakemus on vapaamuotoinen ja siihen tulee liittää työsuunnitelma, kuvamateriaalia aikaisemmasta työskentelystä ja cv. Mainitse hakemuksessa myös toivomasi ajankohta ja residenssin pituus. Residenssin maksimipituus on 2 kuukautta.

Tällä hetkellä residenssi on varattu vuoden 2019 loppuun. Viimeinen hakupäivä vuodelle 2020 on 31.8.2019 mennessä. Hakemukset ja tiedustelut: koliresidence (at) gmail.com

Yhteystiedot

koliresidence (at) gmail.com