Koulutus

Tietokirjakritiikin työpajat

Suomen tietokirjailijat järjestää yhdessä Suomen arvostelijain liiton kanssa koulutusta tietokirjakritiikin kirjoittamisesta yhdistyksen jäsenille. Syksyllä 2021 pidettiin kaikille avoin seminaari ja keväällä 2022 pidetään kritiikin kirjoittamisen kaksiosainen työpaja.

Aika: Torstai 17.2.2022 klo 12–16 ja tiistai 5.4.2022 klo 12–16
Paikka: Zoom

Mihin tietokirjakritiikkiä tarvitaan? Miten tietokirjallisuus muuttuu ja kritiikki sen mukana? Miten kirjoittaa paneutuvaa ja asiantuntevaa tietokirjakritiikkiä tämän hetken mediaympäristössä? Mikä on kriitikon vastuu tiedon luotettavuuden arvioijana? Mitä uusia mahdollisuuksia tietokirjakritiikille on tarjolla, mitä muotoja ja alustoja vielä kokeilematta?

Näitä ja muita ajankohtaisia tietokirjakritiikin kysymyksiä käsitellään Suomen arvostelijain liiton ja Suomen tietokirjailijoiden järjestämässä kaksiosaisessa tietokirjakritiikin työpajassa. Työpaja on tarkoitettu sekä tietokirjailijoille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan tietokirjakritiikin puolelle, että jo kokeneemmille kriitikoille. Tarjolla on tuoretta tietoa tietokirjallisuudesta, kritiikkien ruodintaa ja kirjoittamista, keskustelua vertaisten kanssa ja palautetta omaan tekstiin.

Työpajan vetävät Parnasson vastaava tuottaja, kirjailija Karo Hämäläinen sekä tietokirjailija, yleisen kirjallisuustieteen dosentti Sanna Nyqvist.

Työpajaan hakeminen

Työpajaan on rajoitettu osallistujamäärä. Mukaan haetaan alla olevalla lomakkeella 2.2. mennessä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan tilanteesta 3.2.

Työpajaan kuuluu ennakkotehtävä, jonka viimeinen palautuspäivä on 11.2.2022. Työpajan aikana osallistujat kirjoittavat kritiikin vapaavalintaisesta ajankohtaisesta tietoteoksesta. Tietokirjakritiikin palautuspäivä on 25.3.2022. Tarkemmat tiedot tehtävistä lähetetään ilmoittautuneille.

Tervetuloa!