Tietokirjailijan kurssi II

Suomen tietokirjailijat järjestää keväällä 2020 jäsenilleen Tietokirjailijan kurssi II:n kolmena viikonloppuna Helsingissä. Kurssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Tietokirjailijan kurssi II on itsenäinen kokonaisuus, eikä Tietokirjailijan kurssi I:n käyminen ole edellytys osallistumiselle. Ohjelmaan voi tutustua sivun alla.

Kurssille hakeminen

Koulutukseen haetaan hakulomakkeella täällä. Hakuaikaa on sunnuntaihin 26.1.2020 asti. Kurssille hyväksytään hakemuksen perusteella enintään 50 yhdistyksen jäsentä. Tietokirjailijan kurssi I:n käyminen ei ole edellytys koulutukseen osallistumiselle. Kurssi on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, jotka parhaillaan suunnittelevat tai tekevät tieto- tai oppikirjaa. Hakijoiden ei tarvitse ilmoittautua kaikkiin kuuteen koulutuspäivään, vaan myös yksittäisiin koulutuspäiviin ilmoittautuminen on mahdollista. Kurssilaisten valinnassa ovat kuitenkin etusijalla ne hakijat, jotka osallistuvat jokaiseen koulutuspäivään.

Kaikille kurssille hakeneille ilmoitetaan valinnoista sähköpostitse viikolla 5.

Hae koulutukseen lomakkeella täällä.

Koulutuksen hinta ja matkakulut

Kurssin kokonaishinta on osallistumispäivien määrästä riippumatta 100 euroa. Lounas ja kahvitarjoilut sisältyvät kurssimaksun hintaan. Kotimaan matkakulut korvataan edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan. Omavastuu on 15 euroa. Yhdistys korvaa myös pitkämatkalaisten majoituskulut kuitteja vastaan 100 euroon asti koulutusviikonloppua kohden.

Kurssi järjestetään kolmena viikonloppuna lauantaista sunnuntaihin klo 9.45–16.00 Helsingissä. Yhdistys pidättää oikeuden muutoksiin ohjelmassa.

 


Tietokirjailijan kurssi II:n ohjelma


Koulutusviikonloppu 1, 29.2.–1.3.2020

Lauantai 29.2.: Tietokirjailijana toimiminen
Koulutuspäivän aikana käsitellään tietokirjallisuuteen ja tietokirjailijana toimimiseen liittyviä ajankohtaisia asioita, kuten tietokirjailijan tulonmuodostusta, kustannusalan trendejä, yhdistyksen apurahoja ja jäsenpalveluita.

Sunnuntai 1.3.: Tietokirjailijan verotus ja tietokirjoittamisen juridiikkaa
Koulutuspäivän aikana syvennytään tietokirjailijoiden verokysymyksiin, käsitellään ajankohtaisia tekijänoikeusasioita ja perehdytään tietokirjailijoiden tyypillisimpiin lakikysymyksiin.

Koulutusviikonloppu 2, 18.4.–19.4.2020

Lauantai 18.4.: Tietokirjallisuuden vienti
Koulutuspäivässä käsitellään tietokirjallisuuden vientiä. Kuinka saada tietokirjansa maailmalle? Miten löytää agentti? Millainen kirja soveltuu vietäväksi? Millaiset tietokirjat maailmalla kiinnostavat?

Sunnuntai 19.4.: Esiintymistaidot ja vaikuttava viestintä
Koulutuspäivän aiheita ovat mm. yleisölle esiintyminen, oman kirjailijakuvan luominen, hissipuheen rakentaminen, haastatteluun valmistautuminen ja tietokirjailijana toimiminen somessa.

Koulutusviikonloppu 3, 6.6.–7.6.2020

Lauantai 6.6.: Kirjoittamiseen liittyvä ammattitaito – neljä lajia
Koulutuspäivässä tutustutaan tietokirjallisuuden kirjoittamiseen neljän eri lajin kautta. Käsiteltävät aiheet ovat opaskirja, elämäkerta, tietokirjakritiikki sekä lapsille ja nuorille kirjoittaminen.

Sunnuntai 7.6.: Kirjoittamiseen liittyvä ammattitaito – oma kirjoittaminen
Koulutuspäivän aikana saadaan kirjoittamisen opetusta oman tietokirjoittamisen kannalta.

 

Tarkka ohjelma julkistetaan alkuvuonna 2020.