Tietokirjailijan kurssi 2019

La–su 2.2.–3.2., 2.3.–3.3., 30.3.–31.3. Helsingissä

Anna palautetta täällä.

Suomen tietokirjailijat ry järjestää vuonna 2019 kolmena viikonloppuna tietokirjailijan kurssin. Kurssi järjestetään seitsemättä kertaa.

Kurssille hyväksytään hakemuksen perusteella enintään 40 yhdistyksen jäsentä. Kurssilaisten ei tarvitse osallistua kaikkiin kuuteen koulutuspäivään, vaan myös yksittäisiin koulutuspäiviin osallistuminen on mahdollista. Kurssilaisten valinnassa ovat kuitenkin etusijalla ne hakijat, jotka ilmoittautuvat jokaiseen koulutuspäivään.

Kurssi on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, jotka parhaillaan suunnittelevat tai tekevät tieto- tai oppikirjaa. 

Kurssin kokonaishinta on osallistumiskertojen määrästä riippumatta 100 euroa. Lounas ja kahvitarjoilut sisältyvät kurssimaksun hintaan. Kotimaan matkakulut korvataan edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan. Omavastuu on 15 euroa. Yhdistys korvaa myös pitkämatkalaisten majoituskulut kuitteja vastaan 100 euroon asti koulutusviikonloppua kohden.

Kurssi järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.45–16 kolmena viikonloppuna Helsingissä. Kouluttajat (kaksi–neljä/koulutuspäivä) ovat paikalla koko päivän. Yhdistys pidättää oikeuden muutoksiin ohjelmassa.

Haku on päättynyt. Kurssille päässeille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse. Hakija merkitsee hakulomakkeelle haluamansa kurssipäivät. Hakija kertoo lomakkeessa myös, miksi hakee kurssille ja onko hänellä kirja tekeillä tai suunnitteilla.


KOULUTUSVIIKONLOPPU I, 2.–3.2.2019

Lauantaina 2.2. Yleinen tietokirjakulttuuri        
Ensimmäisen koulutuspäivän luentojen aiheita ovat mm. kirja muuttuvassa tietoympäristössä, tietokirjallisuuden asema Suomessa, kustannusalan trendit, oppikirjojen asema ja tietokirjallisuus julkisuudessa.

Sunnuntaina 3.2. Tekijänoikeudet ja kustannussopimukset
Koulutuspäivän aikana syvennytään tekijänoikeuksien perusteisiin, kustannussopimuksien ongelmakohtiin ja teosten jälkikäyttöön.
 


KOULUTUSVIIKONLOPPU II, 2.–3.3.2019

Lauantaina 2.3. Tietokirjoittamisen valinnat – kirjoittamiseen liittyvä ammattitaito
Koulutuspäivän aikana käsitellään työpajoissa teoslajeja ja yleisöä, kieltä ja tyyliä sekä kielenhuoltoa.
 
Sunnuntaina 3.3. Tietokirjailijana toimiminen
Koulutuspäivän aiheita ovat tietokirjahankkeen rahoittaminen, apurahat, sosiaaliturvan, eläkkeen ja verojen suunnittelu sekä itsenäisenä yrittäjänä toimiminen.


KOULUTUSVIIKONLOPPU III, 30.–31.3.2019

Lauantaina 30.3. Käsikirjoituksesta kaupan hyllylle – eli julkaisemiseen liittyvä ammattitaito
Koulutuspäivän aikana käydään läpi muun muassa erilaisia kustantamisen muotoja, yhteistyötä kustantajan kanssa sekä tietokirjan markkinointia.
 
Sunnuntaina 31.3. Sähköinen julkaiseminen
Koulutuskerralla syvennytään digitaalisten julkaisujen tekemiseen, käyttöön ja jakeluun sekä digitalisoitumisen tuomiin muutoksiin sopimus- ja tekijänoikeusasioissa.