Tietokirjailijan kurssi 2018

La–su 10.2.–11.2., 10.3.–11.3., 14.4.–15.4. Helsingissä

Haku kurssille on päättynyt. Kurssille päässeille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse.

Suomen tietokirjailijat ry järjestää vuonna 2018 kolmena viikonloppuna tietokirjailijan kurssin. Kurssi järjestetään kuudetta kertaa.

Kurssille hyväksytään hakemuksen perusteella enintään 40 yhdistyksen jäsentä. Kurssilaisten ei tarvitse osallistua kaikkiin kuuteen koulutuspäivään, vaan myös yksittäisiin koulutuspäiviin osallistuminen on mahdollista. Kurssilaisten valinnassa ovat kuitenkin etusijalla ne hakijat, jotka ilmoittautuvat jokaiseen koulutuspäivään.

Kurssi on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, jotka parhaillaan suunnittelevat tai tekevät tieto- tai oppikirjaa. 

Kurssin kokonaishinta on osallistumiskertojen määrästä riippumatta 100 euroa. Lounas ja kahvitarjoilut sisältyvät kurssimaksun hintaan. Kotimaan matkakulut korvataan halvimman kulkuneuvon mukaan. Omavastuu on 15 euroa. Yhdistys korvaa myös pitkämatkalaisten majoituskulut kuitteja vastaan 100 euroon asti per koulutusviikonloppu (la-su).

Kurssi järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.45–16 kolmena viikonloppuna Helsingissä Tieteiden talolla. Kouluttajat (kaksi–neljä/koulutuspäivä) ovat paikalla koko päivän. Yhdistys pidättää oikeuden muutoksiin ohjelmassa.

Haku kurssille on päättynyt. Kurssille päässeille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse. Hakija merkitsee hakulomakkeelle haluamansa kurssipäivät. Hakija kertoo lomakkeessa myös, miksi hakee kurssille ja onko hänellä kirja tekeillä tai suunnitteilla.


KOULUTUSVIIKONLOPPU I, 10.–11.2.2018

Lauantaina 10.2. Yleinen tietokirjakulttuuri        
Ensimmäisen koulutuspäivän luentojen aiheita ovat mm. kirja muuttuvassa tietoympäristössä, tietokirjallisuuden asema Suomessa, kustannusalan trendit, oppikirjojen asema ja tietokirjallisuus julkisuudessa.

Sunnuntaina 11.2. Tekijänoikeudet ja kustannussopimukset
Koulutuspäivän aikana syvennytään tekijänoikeuksien perusteisiin, kustannussopimuksien ongelmakohtiin ja teosten jälkikäyttöön.
 
---

KOULUTUSVIIKONLOPPU II, 10.–11.3.2018

Lauantaina 10.3. Tietokirjoittamisen valinnat – kirjoittamiseen liittyvä ammattitaito
Koulutuspäivän aikana käsitellään työpajoissa teoslajeja ja yleisöä, kieltä ja tyyliä sekä kielenhuoltoa.
 
Sunnuntaina 11.3. Tietokirjailijana toimiminen
Koulutuspäivän aiheita ovat tietokirjahankkeen rahoittaminen, apurahat, sosiaaliturvan, eläkkeen ja verojen suunnittelu sekä itsenäisenä yrittäjänä toimiminen.
 
---

KOULUTUSVIIKONLOPPU III, 14.–15.4.2018

Lauantaina 14.4. Käsikirjoituksesta kaupan hyllylle – eli julkaisemiseen liittyvä ammattitaito
Koulutuspäivän aikana käydään läpi muun muassa erilaisia kustantamisen muotoja, yhteistyötä kustantajan kanssa sekä tietokirjan markkinointia.
 
Sunnuntaina 15.4. Sähköinen julkaiseminen
Koulutuskerralla syvennytään digitaalisten julkaisujen tekemiseen, käyttöön ja jakeluun sekä digitalisoitumisen tuomiin muutoksiin sopimus- ja tekijänoikeusasioissa.