Sosiaalisen median koulutus

Millainen on toimiva tviitti? Miten rakennetaan kiinnostava henkilöprofiili sosiaalisessa mediassa? Mitä tietokirjailija voi somesta saada?

Suomen tietokirjailijat järjestää jäsenilleen suositun Sosiaalisen median koulutuksen lauantaina 20. lokakuuta Helsingissä. Koulutuksessa käydään läpi sosiaalisen median kanavia, käyttötapoja ja -tarkoituksia sekä pohditaan, miten valitaan oikea kanava eri julkaisuille ja otetaan eri kanavat haltuun.

Koulutuspäivän aikana pureudutaan erityisesti Twitterin käyttöön ja suunnitellaan tietokirjailijan sosiaalisen median näkyvyyttä kokonaisuutena sekä harjoitellaan käytännössä viestimistä sosiaalisen median kanavissa.

Kouluttajina toimivat yhdistyksen Pirkanmaan aluevastaava ja verkkoviestinnän kouluttaja Riitta Suominen, toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto Yleisradiolta ja toimittaja Elina Lappalainen. Kaikki kouluttajat ovat itsekin tietokirjailijoita.

Kurssivaatimukset

Osallistujilta edellytetään vähintään perustason viestintäteknologisia taitoja. Lisäksi osallistujilla tulee olla mukana kannettava tietokone tai tabletti.

Ilmoittautuminen, hinta ja paikan vahvistaminen

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä – mukaan mahtuu 40 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssille osallistuminen (tai mahdollinen jonotuspaikka) vahvistetaan jokaiselle sähköpostitse viikon 39 alussa.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysyä tiedottaja Eveliina Laurilalta (eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi) koulutusta edeltävään päivään asti.

Koulutuspäivän hinta on 30 euroa, ja se sisältää koulutuksen lisäksi lounaan sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Yhdistys korvaa kotimaan matkakuluja kuitteja vastaan edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan 15 euron omavastuun ylittävältä osalta.


Sosiaalisen median koulutus tietokirjailijoille

Lauantaina 20.10.2018 klo 9.30-16.00 Helsingissä

Koulutuspäivän ohjelma

Klo 9.30–9.45       Aamukahvit
Klo 9.45–10.00     Päivän ohjelma ja alustus, Riitta Suominen

Klo 10.00–11.15   Onko tietokirjalla nettielämää – mitä tietokirjailija voi somesta saada?
Tuija Aalto käy läpi sosiaalisen median työkaluja ja viestimistapoja tietokirjailijan näkökulmasta.

Klo 11.15–12.00   Tunne sosiaalinen mediasi! Tuija Aalto ja Riitta Suominen
Osallistujat alkavat tehtävän kautta pohtia, eritellä ja rakentaa omaa sosiaalisen median profiiliaan Aallon esityksen pohjalta.

Klo 12.00–12.45   Lounas

Klo 12.45–13.30   Case: Tietokirjailija, joka teki sen sosiaalisessa mediassa
Toimittaja ja tietokirjailija Elina Lappalainen kertoo omasta sosiaalisen median käytöstään ja siitä, millä tavalla hän on voinut edistää kirjailijan työtään sen kautta.

Klo 13.30–14.30   Twitter – mitä, miksi ja miten?
Twitter pähkinänkuoressa. Riitta Suominen käy läpi Twitterissä viestimisen periaatteita ja valottaa miten kirjoitetaan kiinnostava tviitti.

Klo 14.30–14.45   Kahvitauko

Klo 14.45–16.00   Verkot veteen! Riitta Suominen ja Tuija Aalto
Osallistujat lisäävät näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa ja verkostoituvat kirja-alan toimijoihin Twitter-chatissa kouluttajien opastuksella.