jk

Tervetuloa Villa Kiven Tietokirjailijailtaan Maailmamme hallitsijoita torstaina 17.5.2018 klo 18!

Vieraina ovat tietokirjailijat Kaisa Haatanen ja Helena Petäistö. Haastattelijana on Helena Ruuska.

Tietokirjailijaillassa keskustelemme vallasta ja vallanpitäjistä. Maailma muuttuu, mutta valta pysyy kuninkaallisilla ja presidenteillä. Mitä kaikkea vallan kulisseissa oikein tapahtuu?

Kaisa Haatanen kirjoittaa vetävästi niin tavallisten naisten elämästä kuin kuninkaallistenkin edesottamuksista. Yhdessä Sanna-Mari Hovin kanssa kirjoitettu tietokirja Monarkian muruset - Kaiken maailman kuninkaallisia (Johnny Kniga) ilmestyi tänä keväänä.

Haatasen ja Hovin kirja näyttää, millä rekisterillä fiksut, hyvin koulutetut, politiikasta kiinnostuneet suomalaiset kuninkaallisista puhuvat. Me emme seiso kadunkulmissa heiluttamassa pieniä lippuja, kun kuninkaalliset tulevat Suomen vierailulle. Me leikimme kuitenkin ajatuksella, että entäs jos sittenkin kävisimme vähän katsomassa. (Anna-Stina Nykänen, HS 18.2.2018.)

Helena Petäistö on pitkäaikainen ulkomaantoimittaja ja Ranskan-kirjeenvaihtaja. Hän on julkaissut useita tietokirjoja, joista uusin Ranska, Macron ja minä (Otava) ilmestyi 2017.

Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron, 37, on ”moniosaaja”, ”suorastaan briljantti” ja ”erittäin miellyttävä persoona”. Ainakin jos uskomme yhtä Suomen tunnetuimpaa Ranska-asiantuntijaa ja konkaritoimittaja Helena Petäistöä. Ja miksi emme uskoisi, Petäistö on seurannut Ranskan politiikka ja kulttuuria yli 30 vuotta. (Anne Kantola, HS 15.12.2017.)

 
Villa Kivi sijaitsee Töölönlahden rannalla osoitteessa Linnunlauluntie 7, 00530 Helsinki. Pääsy juhlatilaan on talon oikeanpuoleisesta päädystä.

Tietokirjailijailta on kaikille avoin ja maksuton. Kahvitarjoilu.

 
Tilaisuuden järjestää Suomen tietokirjailijat ry yhteistyössä Lukukeskuksen ja Kivi-talo Säätiön kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!

Helena Ruuska
Uudenmaan aluevastaava
helena.ruuska@helsinki.fi
040 5070316