Uudenmaan aluetilaisuus Helsingin Kirjamessuilla - ilmoittaudu ja tilaa liput 4.10. mennessä!


Aika: Lauantaina 28.10.2017 klo 9.30–12
Paikka: Helsingin Messukeskus, kokoustila 102

Helsingin kirjamessuilla järjestetään Uudenmaan aluetilaisuus lauantaina 28.10.2017. Muista tehdä lipputilauksesi ja ilmoittautua aluetilaisuuteen keskiviikkoon 4. lokakuuta mennessä! Ilmoittautuminen on päättynyt.

Valitettavasti sähköpostitse tulleita ilmoittautumisia ja lipputilauksia emme voi ottaa vastaan.

Lippuja hankitaan vain ennakkoon tilattu määrä, ja ne tilataan kerralla, joten määräajan jälkeen tulleita tilauksia ei voida ottaa vastaan. Pääsylippu postitetaan viikolla 41. Liput ovat jäsenille maksuttomia. Edun arvo on 16 euroa / lippu.

Ilmoittautuminen aluetilaisuuteen on sitova. Jos et pääsekään paikalla, pyydämme peruuttamaan tulosi etukäteen. Yhdistys tukee aluetilaisuuteen osallistuvien matkakuluja edullisimman kulkuneuvon mukaan (omavastuu 15 euroa). Voit tulostaa matkalaskulomakkeen yhdistyksen verkkosivuilta.

Aluetilaisuudessa esittäytyvät Alfred Kordelinin säätiö, Koneen säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto. Tilaisuudessa esiintyy myös latvialainen tietokirjailijavieras Anna Žigure, joka kertoo tilaisuuden aluksi teoksestaan Graniittisen maan jalo kansa: Suomi ja suomalaiset latvialaisissa lehdissä 1822 – 1945.

Anna Žīgure on julkaissut mm. muistelmat Kuitenkin niin lähellä (1997) ja Latviasta kertovan teoksen Latvian maa ja taivas (2000). Hän toimi Latvian suurlähettiläänä Helsingissä vuosina 1992–1998. Aiemmin Žīgure on työskennellyt mm. kääntäjänä Latvian kirjailijaliitossa.

Ohjelma
klo 9.30–10 Aamiaistarjoilu
klo 10.00-10.15 Tietokirjailija, diplomaatti Anna Žigure
Graniittisen maan jalo kansa: Suomi ja suomalaiset latvialaisissa lehdissä 1822 – 1945. Kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle.
klo 10.15-12 Säätiöt esittäytyvät
Tilaisuudessa Alfred Kordelinin säätiö, Koneen säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto esittäytyvät. Alfred Kordelinin säätiöä esittelee toimitusjohtaja Erik Båsk, Koneen säätiötä tiedeasiamies Kalle Korhonen ja Suomen Kulttuurirahastoa asiamies Juhana Lassila.  Esittelyjen jälkeen on mahdollista esittää kysymyksiä. Tilaisuuden juontavat yhdistyksen toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen ja Uudenmaan aluevastaava Iiris Kalliola.

Yhdistyksen muusta lavaohjelmasta tiedotetaan jäsenkirjeissä, ja tiedot päivitetään myös yhdistyksen verkkosivuille.