Uudenmaan aluetilaisuus Helsingin Kirjamessuilla 2019

Hyvä Uudenmaan alueen tietokirjailija

Helsingin Kirjamessuilla järjestetään Uudenmaan aluetilaisuus lauantaina 26.10.2019. Ilmoittaudu mukaan ja tilaa kirjamessulippu 14.10. mennessä! Lipputilaus ja ilmoittautuminen on päättynyt. Pääsylippu lähetetään sähköpostitse viikolla 42 lomakkeella annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Uudenmaan aluetilaisuus Helsingin Kirjamessuilla

Aika: Lauantaina 26.10.2019 klo 9.30–11.45
Paikka: Helsingin Messukeskus, kokoustila 204-205, Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Ohjelma

klo 9.30–10.00 Aamiaistarjoilu
klo 10.00 Tilaisuuden avaus
Brainy books - Yleistajuiset tiedekirjat -paneelikeskustelu
Paneelissa puhutaan maailmalla jo pitkään vaikuttaneesta brainy books -trendistä. Suositut ”fiksut kirjat” tuovat tieteen tuloksia laajalle yleisölle, ottavat kantaa ja herättävät ajattelemaan. Miten tutkimusta yleistajuistetaan? Mikä on maailmaa selittävien älykkökirjojen suosion salaisuus?

Keskustelijoina ovat historiantutkija ja vuoden 2018 Tietokirjallisuuden Finlandialla palkittu Seppo Aalto, Bazar Kustannuksen kustannuspäällikkö Ilpo Jäppinen sekä tietokirjallisuuden professori Anne Mäntynen. Keskustelun juontaa tietokirjailija, FT ja Uudenmaan aluevastaava Helena Ruuska.

Tervetuloa!

Ilmoittaudu aluetilaisuuteen ja tilaa lippu kirjamessuille (1 kpl / jäsen) alla olevalla verkkolomakkeella 14.10. mennessä. Lipputilaus ja ilmoittautuminen on päättynyt.

Tilaathan liput määräaikaan mennessä. Määräajan jälkeen tulleita tai sähköpostitse lähetettyjä tilauksia ei valitettavasti voida käsitellä. Pääsylippu lähetetään sähköpostitse viikolla 42 lomakkeella annettuun sähköpostiosoitteeseen. Liput ovat jäsenille maksuttomia. Edun arvo on 19 euroa / lippu.

Ilmoittautuminen aluetilaisuuteen on sitova. Jos et pääsekään paikalla, pyydämme peruuttamaan tulosi etukäteen. Yhdistys tukee aluetilaisuuteen osallistuvien matkakuluja edullisimman kulkuneuvon mukaan (omavastuu 15 euroa).


Tietokirjallista ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla 2019

Yhdistys järjestää Helsingin Kirjamessuilla jälleen suositun Tietokirjaraadin, jakaa Tietokirjailijapalkinnot ja on toteuttamassa Suunnista kirjaan -tapahtumaa, joka tuo messuille 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa.

Tietokirjailijapalkintojen jako lauantaina 26.10. klo 12.30–13.00 Kruununhaka-lavalla

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään 19. kerran tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jakavat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen ja varapuheenjohtaja Tuula Uusi-Hallila.

Tietokirjaraati lauantaina 26.10. 15.00–16.00 Kruununhaka-lavalla

Tietokirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat mukana vapaa kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard, muusikko ja käsikirjoittaja Holle Holopainen, media-ammattilainen ja kirjailija Jussi Lähde sekä toimittaja ja kirjailija Anna-Stina Nykänen. Juontajana on toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen.