Hyvä Pohjois-Savon tietokirjailija

Tervetuloa tietokirjailtaan 28.9.2020 Kuopioon paikan päälle tai etänä!

Kuopiossa pidetään Tietokirjailta maanantaina 28.9.2020 klo 17 Kuopion kaupunginkirjaston upouudessa pääkirjaston luentosalissa (Maaherrankatu 12). Tilaisuus järjestetään yhteistyössä kirjaston kanssa. Luentoa voi seurata myös etänä verkon kautta.

Kuva-aarteita verkosta: pelisäännöt ja reitit

Suomen itä valokuvissa -kirjan (Musta taide 2020) kirjoittaja, tutkija Riitta Raatikainen kertoo, mistä löytyy valokuvia erilaisiin julkaisuihin, ja miten kuvia voi käyttää. Luento keskittyy kaikille avoimiin, suomalaisiin verkkolähteisiin.

Esitys perustuu Raatikaisen tuoreeseen kirjaan, joka valottaa Itä-Suomea – tuota Suomen Villiä Länttä –  valokuvan ja mielikuvan suhteena 1800-luvulta nykypäiviin.

Riitta Raatikainen on Itä-Suomen yliopiston tutkija, tunnettu kulttuurivaikuttaja ja valokuvakuraattori. Hänen tuottamiaan valokuvanäyttelyitä on ollut muun muassa Ateneumissa, HAMissa, Kiasmassa ja VB-valokuvakeskuksessa. Hän on toiminut myös VB-valokuvakeskuksen johtajana,  toimittajana, uutispäällikkönä ja toimituspäällikkönä. Suomen itä valokuvissa -teos on hänen piakkoin valmistuvan väitöskirjansa satoa.

Luentosaliin voidaan ottaa enintään 30 henkeä. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan osoitteeseen aikuistenosasto.kirjasto@kuopio.fi.

Esitys on samaan aikaan seurattavissa myös striimattuna täällä. Tarkemmat ohjeet etäosallistumiseen alla. Etäosallistujien ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Verkkoesitystä ei tallenneta, eli se on katsottavissa vain suorana.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan luentoa paikan päältä tai etänä!

Kaija Vuorio
Pohjois-Savon aluevastaava
kaija.kh.vuorio@gmail.com
044 5656 851    


Ohjeita verkko-osallistujille

Linkin kautta pääset kirjautumissivulle. Vierailijana kirjautuminen on valmiina valittuna. Kirjoita nimesi sille varattuun kenttään ja paina ”Enter Room”.

Suosittelemme käyttämään jotain muuta selainta kuin Google Chromea.

Jos selain pyytää asentamaan laajennusta, toimi selaimen ohjeiden mukaan.

Jos törmäät ongelmiin kirjautumisvaiheessa, kokeile ensin toista selainta.

Vinkkejä, jotka parantavat etäyhteyttä:

  • Kytke äänilaitteet ennen kirjautumista
  • Käytä langallista verkkoa, jos mahdollista
  • Sulje ylimääräiset ohjelmat

Mobiililaitteella osallistutaan käyttämällä ladattua sovellusta:

  • Android-laite: lataa Play kaupasta ilmainen Adobe Connect -sovellus.
  • iPad ja iPhone: lataa App Storesta ilmainen Adobe Connect -sovellus.

Etäosallistujien ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Verkkoesitystä ei tallenneta.


Noudatamme THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Ohjeita turvalliseen osallistumiseen paikan päälle:

1.    Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähänkään flunssan oireita. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa.
2.    Pese tai desinfioi kätesi huolellisesti heti saavuttuasi ja lähtiessäsi.
3.    Pidä vähintään metrin etäisyys muihin. Kiinnitäthän huomiota turvaväleihin myös tilanteissa, joissa syntyy jonoa. Vältä pintojen turhaa koskettelua.
4.    Jos yskit tai aivastat, yskäise nenäliinaan tai hihaan. Heitä nenäliina roskiin. Pese sen jälkeen kädet tai käytä käsidesiä.
5.    Harkitse osallistumistasi erityisesti, jos olet riskiryhmää.