Pohjois-Savon tietokirjailijoiden kevätkausi alkaa

Lasse Laaksonen ja K. M. Walleniuksen ihmeelliset seikkailut

- Ilmoittaudu jäseniltaan viimeistään 20.2.

Hyvää alkaneen vuoden jatkoa! Kevätkauden ensimmäinen tapaamisemme järjestetään keskiviikkona 23. helmikuuta klo 17-21.

Illan aluksi kokoonnumme klo 17 Kuopion kaupunginkirjaston luentosaliin (Maaherrankatu 12), missä dosentti, FT Lasse Laaksonen kertoo kynän ja miekan kenraalista, Kurt Martti Walleniuksesta (1893–1984). Kuopiossa syntynyt Wallenius oli voimakastahtoinen ja kiistelty persoona: jääkäri ja kenraalimajuri, erämies, toimittaja, kirjailija, kääntäjä ja seikkailija.

Lasse Laaksosen Wallenius-elämäkerta ilmestyi viime syksynä. Luento järjestetään yhteistyössä Kuopion Isänmaallisen Seuran, Kuopion Paasikivi-seuran ja Pohjois-Savon UKK-seuran kanssa. Luentotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Tohtori Lasse Laaksonen on tunnettu ja palkittu historiantutkija. Hän toimii dosenttina kolmessa eri yliopistossa. Laaksosen teos Viina, Hermot ja rangaistukset – Sotilasylijohdon henkilökohtaiset ongelma 1918–1945 (Docendo 2017) oli ehdolla sekä vuoden tiedekirjaksi että historiateokseksi. Laaksonen on kirjoittanut toista sataa artikkelia, esiintynyt maailmalla eri konferensseissa sekä syventynyt sotahistoriaan U.S. sotilasakatemiassa, West Point.

Luennon jälkeen siirrymme läheisen ravintola Frans & Sophien kabinettiin illalliselle ja suunnittelemaan tulevan kevään ja kesän tapahtumia. Ravintola pyytää meiltä etukäteen tietoa henkilömäärästä ja tilauksista, joten hoidathan asian mieluiten heti.

IImoittaudu jäseniltaan viimeistään sunnuntaina 20.2. verkkolomakkeella sivun alla.

Lämpimin terveisin

Riitta Raatikainen
Pohjois-Savon aluevastaava
riitta@tarina.fi
050 373 3540