Hyvät Pohjois-Savon tietokirjailijat

Tervetuloa näin Minna Canthin juhlavuonna tietokirjoja ja teatteria yhdistävään aluetilaisuuteen Kuopioon 23.2.2019!

Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 175 vuotta Minna Canthin syntymästä. Miten omana aikanaan vahvasti yhteiskuntaa ravistellut näytelmäkirjailija ja journalisti toimisi tänä päivänä? Palkittu toimittaja-tietokirjailija Elina Lappalainen tuo juhlavuotta viettävän merkkinaisen nykyaikaan avoimessa yleisöluennossa lauantaina 23. helmikuuta klo 12.00-12.50 Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä, Niiralankatu 2. Luennolle on vapaa pääsy, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Luennon jälkeen lauantaina 23.2. klo 13.15-14.15 Maria-näyttämöllä on kaupunginteatterin esitys Minna ja Maria, jonka ovat ohjanneet ja roolittaneet Annukka Blomberg ja Seija Pitkänen. Teatteriesitykseen voi osallistua halutessaan, ja liput esitykseen hankkii kukin itse. Yhden lipun hinta on 22 euroa. Lippujen kaikki myyntipisteet löytyvät täältä. Osta lippusi mahdollisimman pian, sillä teatteri ei pidä lippuja meille erikseen varauksessa 10.2. jälkeen.

Teatteriesityksen jälkeen 23.2. klo 14.15 kokoonnumme jäsentilaisuuteen alalämpiöön nauttimaan kahvista ja pikkusuolaisista. Aluetilaisuudessa Elina Lappalainen kertoo tietokirjojensa synnystä ja erityisesti tietokirjojen kirjoittamisesta lapsille. Lappalaisen tammikuussa ilmestynyt lastentietokirja Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset (Tammi 2019) on tarinallinen ja piirroskuvitettu tietokirja alakouluikäisille. Aluetilaisuuteen tulee ilmoittautua tarjoiluiden vuoksi 10.2. mennessä osoitteeseen kaija.kh.vuorio@gmail.com. Alalämpiö on varattu jäsentilaisuutta varten, mutta kannattaa huomioida, että teatterin ylälämpiössä on samaan aikaan muuta yleisöä.

Aluetilaisuuteen voi ilmoittautua osallistumatta luentoon tai teatteriesitykseen.

Elina Lappalainen on kuopiolaistaustainen toimittaja ja tietokirjailija, joka voitti Tietokirjallisuuden Finlandian ja Kanava-palkinnon esikoisteoksellaan Syötäväksi kasvatetut: miten ruokasi eli elämänsä (Atena 2012). Hän on kirjoittanut myös lasten tietokirjat Nyt pelittää! (Tammi 2017) ja Nakki lautasella (Tammi 2015), joka oli Finlandia Junior -ehdokkaana.

Tervetuloa!

Terveisin
Kaija Vuorio
Pohjois-Savon aluevastaava
kaija.kh.vuorio@gmail.com
044 5656 851