Pohjois-Savon tietokirjailta

Murhattu ministeri

Tervetuloa kuulemaan tietokirjailija Lasse Lehtisen luentoa 1920-luvun alun Suomesta ja ministeri Heikki Ritavuoren elämästä ja kuolemasta torstaina 21.4. klo 17. Tilaisuus järjestetään Kuopion Muotoiluakatemian Kristallisalissa, os. Piispankatu 8.

Kustantaja Otava luonnehtii Lehtisen viime syksynä ilmestynyttä Murhattu ministeri -teosta seuraavasti:

"Joskus jääminen rintamalinjojen välille on kohtalokkaampaa kuin puolen valinta. Tämän joutui kokemaan sisäministeri Heikki Ritavuori, joka ajoi luokkasopua ja kansalliseen sovintoon tähtääviä uudistuksia. Kansanvaltaa ja itsenäisyyttä puolustanut Ritavuori kuoli ruotsinkielisen aktivistin ampumiin luoteihin kotiovellaan Helsingissä helmikuussa 1922.

Autonomian ajasta itsenäisyytemme levottomiin alkuvuosiin ulottuva vaikuttava elämäkerta osoittaa, että suvaitsemattomuus ja vihapuhe eivät ole uusia ilmiöitä. Etenkin suhde Venäjään on jakanut kansakuntaa sukupolvien ajan."

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kuopion Paasikivi-Seuran, Pohjois-Savon UKK-Seuran ja Pohjois-Savon maanpuolustusyhdistyksen kanssa.

Luennon jälkeen yhdistys tarjoaa jäsenille pienen iltapalan ravintola Kummisedässä, os. Minna Canthin katu 44. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua, mutta iltapalalle tulee ilmoittautua alla olevalla lomakkeella 19.4. mennessä. Tilauksista ei tarvitse vielä huolehtia, ne tehdään Kummisedässä.

Valoisaa kevään odotusta kaikille!

Riitta Raatikainen
Pohjois-Savon aluevastaava
riitta@tarina.fi
050 373 3540

Lasse Lehtisen kuva: Lehtikuva / Pekka Sakki