Hyvät Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tietokirjailijat

Uusi kirjallisuusfestivaali 9.-10.9. Oulussa

Uusi kirjallisuusfestivaali pidetään 9.-10.9.2022 Oulussa. Festivaalin järjestää Oulun kirjailijaseura yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhdistys on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. 

Uuden kirjallisuusfestivaalin ohjelmassa nähdään myös tietokirjailijoita. Avajaisissa perjantaina 9.9. klo 16 alkaen esiintyvät mm. tietokirjailijat Antti Haataja ja Petri Laukka. Avajaiset järjestetään kulttuuritalon Valveen kahvilassa (Hallituskatu 7).

Erillinen jäsentapaaminen on luvassa myöhemmin syksyllä, kannattaa pysyä kuulolla.

Tervetuloa!

Katariina Vuori
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen aluevastaava
katariina.vuori@gmail.com


Afterwork: Uuden kirjallisuusfestivaalin ajavaiset

Perjantaina 9.9. klo 16 alkaen Kulttuuritalo Valveen kahvilassa, Hallituskatu 7, Oulu

Antti Haataja: Tappajat – Suurpetojen kilpajuoksu ravintoketjun huipulle

Kuva: Antti Haataja

Antti Haataja on suurpetoihin, luontokatoon, ilmastonmuutokseen, ja pohjoiseen luontoon erikoistunut tietokirjailija ja valokuvaaja. Hän sai Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon 2019 teoksesta Pohjoinen ja kunniamaininnan WWF:n vuoden luontokirjakilpailussa 2018 arvoteoksesta Tuulessa roihuaa maa.

Haatajan syksyllä 2022 ilmestyvä Tappajat – Suurpetojen kilpajuoksu ravintoketjun huipulle (Tammi, 2022) on tietokirja suurpetojen maailmasta heidän omasta näkökulmastaan. Mitä tapahtuu, kun ihminen muuttaa tappamisen ja kuolemisen näyttämön täysin?

Tilaisuuden järjestää Suomen tietokirjailijat. Tilaisuuden alustaa Suomen tietokirjailijat ry:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava Katariina Vuori.

Petri Laukka: K. J. Ståhlbergin armoton matka

Kuva: Leena Rytkönen

Suomen ensimmäinen presidentti Kaarlo Juho Ståhlberg (1865–1952) eli erikoisen ja vaiheikkaan elämän keskellä Suomen suuria mullistuksia. Petri Laukan teos kuvaa Ståhlbergin merkitystä ja hänen armotonta matkaansa Suomen ja Euroopan murrosvuosina.

Petri Laukka on filosofian tohtori ja kulttuurihistorioitsija. Hän on väitellyt Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa Hurriganesin merkityksestä 1970-luvun suomettuneessa Suomessa sekä julkaissut useita tietokirjoja. Haastattelijana toimii tutkija Jyrki Korpua.