Hyvä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen tietokirjailija

- Perjantaina 13.9. pidetään tietokirjailta ja jäsentilaisuus Oulussa - ilmoittaudu 6.9. mennessä!    

Mulkeroiden ilta 13.9. klo 18 Oulussa

Mulkeroiden ilta pidetään perjantaina 13. syyskuuta klo 18 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa, Kaarlenväylä 3, Oulu.
Tietokirjailija Ari Turunen kertoo teoksestaan Mulkerot (Into 2019). Turusta haastattelee FT, tietokirjailija, Suomen tietokirjailijoiden Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava Petri Laukka.

Iivana Julma määräsi aikoinaan nykyiselle Punaiselle torille ison padan, jossa oli kiehuvaa vettä. Padassa hän keitti elävältä kaikki ne, joita piti vastustajinaan. Mitä enemmän yksittäinen ihminen on valloittanut, alistanut ja tappanut, sitä todennäköisemmin hänelle pystytetään patsas. Oman maan suurmies ja sankari on yleensä naapureidensa pahin rikollinen.

VTL Ari Turunen on kirjoittanut useita suosittuja tietokirjoja, jotka käsittelevät ihmisten tapojen historiaa ja maailmankuvien muutoksia. Hänen suosittu tietokirjansa Ettekö te tiedä kuka minä olen? Ylimielisyyden historiaa (Atena 2010) on käännetty monille kielille.

Iltaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Mulkero-tilaisuuden jälkeen pidetään perinteinen Oulun ja Kainuun alueen jäsentapaaminen klo 19 alkaen ravintola Scandicissa Oulussa, Saaristonkatu 4.

Ruokailu alkaa klo 19.15. Ruokavaihtoehtoja on kaksi:
1.    LAVARET (L, G)
Paistettua siikaa, talon omaa misokastiketta, paistettuja sokeriherneitä ja siitakesieniä.
2.    GRILLED CHICKEN (L, G)
Chili-yrttimarinoitua ja grillattua kanaa, skhug-kastiketta ja tsatsikia.

Ilmoittauduthan jäsentapaamiseen perjantaihin 6.9 mennessä osoitteeseen petri.laukka@gmail.com. Kerro samalla kumman ruokavaihtoehdon haluat. Ilmoittautuminen on sitova.

Tervetuloa!

Petri Laukka
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava
petri.laukka@gmail.com