Oulun ja Kainuun tietokirjailijat kokoontuvat verkossa

Tervetuloa Oulun ja Kainuun tietokirjailijoiden jäsentapaamiseen verkossa torstaina 22.4. klo 18–19. Koronavirus on vielä keskuudessamme, mutta otetaan teknologiaa käyttöön ja tavataan Teamsin välityksellä.

Aluetilaisuuteen ilmoittaudutaan viimeistään 20.4. sivun alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautuminen on päättynyt. Jos haluat vielä mukaan, ole yhteydessä: eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi. Osallistumiseen tarvitsee internetyhteyden sekä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen. Tarkemmat ohjeet ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille. Teknistä tukea saa tarvittaessa toimiston henkilökunnalta.

Aluetilaisuuden ohjelma

Aluetilaisuudessa kuullaan ensin yhdistyksen uutta puheenjohtajaa Timo Tossavaista. Tossavainen esittäytyy alueen väelle ja kertoo yhdistyksen tulevaisuuden suuntaviivoista.

Aluetilaisuuden toisena esiintyjänä on tietokirjailija Pirjo Suvilehto. Suvilehto kertoo uudesta kirjastaan Oi ihana satu. Lasten ja nuorten kirjallisuusterapia (Avain 2020). (Suvilehdon kuva: Eero Väyrynen.)

Suvilehdon tietokirja Oi ihana satu avaa näkymiä kirjallisuusterapian maailmaan. Kirjallisuusterapia on vähemmän tunnettu terapian muoto, joka sopii jokaisen arkeen: runo päivässä tekee hyvää, ja kirja kuukaudessa ylläpitää hyvinvointia.

Teoksessa kurkistetaan kirjallisuusterapian historiaan, sen eri suuntauksiin ja menetelmän prosesseihin. Kirjallisuusterapian ympäristöinä voivat toimia niin koti, päiväkoti, koulu, sairaalat kuin terapiaryhmätkin.

Kirjan avulla vanhemmat, opettajat ja kasvattajat saavat käsityksen kirjallisuusterapiasta ja sen mahdollisuuksista eri ikäisten lasten ja nuorten parissa. Teos kertoo myös, millainen on terapeuttisesti hyvä lastenkirja.

Pirjo Suvilehto on kirjallisuuden dosentti, filosofian tohtori, yliopistonlehtori (suomi ja kirjallisuus) sekä tutkija. Hän opettaa Oulun yliopistossa pääaineenaan sanataide ja draama. Suvilehto on myös kirjailija ja julkaissut yhteensä 35 teosta lastenkirjoja, tietokirjoja ja kaunokirjallisuutta. Monipuolinen kulttuurialan ammattilainen myös soittaa, maalaa ja viettää eläimellistä aikaa lemmikkiensä parissa. Suvilehdon tämän hetken motto on: "Kirjoitan, siis ajattelen. Maalaan kanista taulun ja soitan banjoa ponilleni."

Tervetuloa!

Petri Laukka
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava
petri.laukka@gmail.com


Palautelomake Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetilaisuudesta verkossa 22.4.2021

Voit jättää palautteen myös nimettömänä.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetilaisuudesta verkossa 22.4.2021