Hyvät Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tietokirjailijat

Tervetuloa tietokirjailtaan verkossa 21.5. klo 17!

Tervetuloa lauantaina 21.5. kello 17-18 Zoomiin kuuntelemaan esikoistietokirjailija Stella Vuoman mietteitä elämäkertakirjoittamisesta, selviytymistarinan anatomiasta sekä siitä, millaista on siirtyä kustannustoimittajan jakkaralta pöydän toiselle puolelle – kirjailijaksi. Vuomaa haastattelee Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava Katariina Vuori.

Ilmoittaudu aluetilaisuuteen viimeistään 19.5. verkkolomakkeella sivun alla. Voit ilmoittautua vielä mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteseen katariina.vuori@gmail.com. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Stella Vuoma on pitkän linjan kustannustoimittaja ja kirjoittamisen ohjaaja, joka on tehnyt myös suomennoksia. Nyrkkeilijä Sonia Grönroosin elämäkerta Suoraan sydämeen (Like, toukokuu 2022) on hänen esikoisteoksensa.

Suoraan sydämeen on kertomus taisteluista, jotka eivät aina pääty voittoon, ja voitoista, joiden eteen ei tarvitse taistella. Sonia Grönroos vietti repaleisen varhaislapsuutensa useissa eri maissa. Aikuisena Sonia löysi kodin nyrkkeilystä. Hän omistautui lajille täydellisesti, nousi nopeasti Pohjoismaiden mestariksi ja voitti EU-hopeaa. Sitten ura katkesi ratkaisevalla hetkellä välilevynpullistumaan. Vuodesta 2015 lähtien Sonia on yrittänyt palata kehään. Vastoinkäymiset ovat panneet kapuloita rattaisiin kerta toisensa jälkeen, mutta usko paluuseen elää yhä. Koettelemuksista huolimatta Sonian suhde elämään on avoin ja eteenpäin katsova. Hän ei tavoittele menestystä hinnalla millä hyvänsä, vaan arvostaa eniten terveyttä ja tasapainoista arkea oman perheen kanssa.

Tervetuloa!

Katariina Vuori
Oulun ja Kainuun alueen aluevastaava
katariina.vuori@gmail.com