Hyvä pohjoiskarjalainen tietokirjailija

Syksyn ensimmäinen aluetilaisuus järjestetään avoimena yleisötilaisuutena yhteistyössä Pohjois-Karjalan museon kanssa maanantaina 6.9.2021 klo 18.00 Carelicumin auditoriossa (Koskikatu 5).

Illan aiheena on Valokuvien julkinen käyttö: Mitä, mistä ja millä ehdoilla? Tutkija, tietokirjailija Riitta Raatikainen neuvoo reitit verkon kuvalähteiden äärelle ja kertoo valokuvien käytön keskeiset pelisäännöt. Tilaisuuden kesto on noin 1,5 tuntia. Ota oma maski mukaan. Luento on kaikille avoin.

Esitystä on mahdollista seurata myös suoratoistona Joensuun kaupungin Youtube-kanavalta täältä.

Mikäli kokoontumisrajoituksiin tulee muutoksia, esitys toteutetaan vain etäluentona.

Esitys liittyy Riitta Raatikaisen kuratoimaan näyttelyyn Suomen itä valokuvissa. Näyttelyyn voi tutustua opastetusti keskiviikkoisin klo 10.30 museon pääsymaksulla.

Riitta Raatikainen on entinen Savon Sanomien toimituspäällikkö, joka on tehnyt useita julkaisuja eri aloilta. Nykyisin hän on väitöskirjatutkija, ja hän keskittynyt pääasiassa historiaan ja valokuvataiteeseen. Riitta Raatikainen on myös Suomen tietokirjailijoiden Pohjois-Savon aluevastaava.

Esityksen jälkeen jatkamme keskustelua Luckiefun's ravintolassa (Koskikatu 9, sisäänkäynti kävelykadulta) sushibuffetin kera. Ilmoittaudu tarjoilua varten viimeistään 1.9.2021 marjahelena.simola@gmail.com tai tekstiviestillä 0500 861 636. Luentotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Tervetuloa!

Marja Simola
Pohjois-Karjalan aluevastaava
marjahelena.simola@gmail.com


Yhdistys noudattaa tilaisuuksissaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Ohjeita turvalliseen osallistumiseen aluetilaisuuteen:

1.    Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähänkään flunssan oireita. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa.
2.    Pese tai desinfioi kätesi huolellisesti heti saavuttuasi ja lähtiessäsi.
3.    Pidä vähintään metrin etäisyys muihin. Kiinnitäthän huomiota turvaväleihin myös tilanteissa, joissa syntyy jonoa. Vältä pintojen turhaa koskettelua.
4.    Noudatathan kasvomaskisuosituksia.
5.    Jos yskit tai aivastat, yskäise nenäliinaan tai hihaan. Heitä nenäliina roskiin. Pese sen jälkeen kädet tai käytä käsidesiä.