Hyvä pohjoiskarjalainen tietokirjailija

Tervetuloa syyskauden viimeiseen aluetilaisuuteen keskiviikkona 4.12. 2019 klo 18.00 ravintola Aadan Koitos-kabinettiin (Kauppakatu 32, 80100 Joensuu, sisäänkäynti myös kauppakeskus Metropolin kautta).

Saamme vieraaksemme toimittaja, tietokirjailija Suonna Konosen sekä muotoilija Samu Aarnion, jotka kertovat kirjastaan Pohjois-Karjalan arkkitehtuuriopas (Sanomalehti Karjalainen 2018, kirjan kolmas tekijä on Pekka Piiparinen).

Teos perustuu vuosina 2017-2018 sanomalehti Karjalaisessa julkaistuun Rakennuksia-juttusarjaan. Kirjaan on koottu joukko maakunnan mielenkiintoisimpia rakennuksia sekä katsaus Pohjois-Karjalan arkkitehtuurin historiaan 1700-luvulta lähtien. Kirja antaa hyvän kuvan maakunnan monipuolisesta rakennuskannasta ja siitä, miten rakennukset liittyvät alueen ihmisiin, historiaan sekä elinkeinoelämään. Teos sai Pohjois-Karjalan rakennuspalkinnon vuonna 2018.

Suonna Kononen on sanomalehti Karjalaisen kulttuuritoimittaja, joka toimittajantyönsä ohella on kirjoittanut myös tietokirjallisuutta. Hänen muita teoksiaan ovat mm. suomalaisen kantrimusiikin tekijöistä kertova Mystiset metsätyömiehet ja keskikalja-cowboyt (Sammakko 2018) sekä tänä vuonna ilmestynyt sanomalehti Karjalaisen kolumneista koottu Konahtelua (Kirjokansi). Vuonna 2013 Kononen sai Pohjois-Karjalan journalistipalkinnon. Lisäksi Kononen on muusikko ja tehnyt useita levytyksiä kokoonpanoissa Tuhatkauno, Folkswagen, Huojuva lato, Kevyet Mullat ja Kononen & Pajukallio. Samu Aarnio on vastannut kirjan graafisesta ilmeestä.

Esityksen jälkeen siirrymme ravintola Aadan puolelle jatkamaan keskustelua ja nauttimaan iltapalaa. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään ke 27.11. osoitteeseen marjahelena.simola@gmail.com tai puh. 0500 861 636 (mielellään tekstiviestinä). Samalla voit valita iltapalavaihtoehdoista maalaiskanasalaatin tai lämpimän vuohenjuustosalaatin sekä ilmoittaa mahdolliset ruokarajoitteet.

Tervetuloa!

Marja Simola
Pohjois-Karjalan aluevastaava
marjahelena.simola@gmail.com
0500 861 636