Hyvä pohjoiskarjalainen tietokirjailija

Tervetuloa aluetapaamiseen torstaina 3. kesäkuuta 2021 klo 18.00 alkaen! Kokoonnumme Hasaniemeen sahan muistomerkille (Hasanniementie 5, Joensuu), josta lähdemme tietokirjailija Heikki Tarman opastuksella tutustumaan Hasukan huvilan ja Hasanniemen historiaan. Samalla Tarma kertoo, miksi hän alun perin kiinnostui paikallishistoriasta, kirjojensa taustasta, materiaalin keruusta sekä Hasukan huvilan historian julkaisemisesta (Hasukan huvila. Hasanniemen ja Hasukan huvilan historiaa (2018).

Heikki Tarma on tunnettu joensuulainen tietokirjailija, joka on julkaissut useita tietokirjoja kaupungin rakennushistoriasta ja ihmisistä, mm. Tarman tarinat I–V, Vanhaa ja uutta Joensuuta (yhdessä Jyrki Hämäläinen kanssa), Karjalaiset kauppiaat sekä Joensuun katuja ja kortteleita. Lisäksi hänen Joensuun rakennuksista ja joensuulaisista kertovia ”tarinoitaan” on julkaistu sanomalehti Karjalaisessa ja Karjalan Heilissä. Tarman kotisivuilta löytyy myös Suomen historiaa käsittelevä blogi.

Esityksen jälkeen nautimme kevyen iltapalan Jokiaseman terassilla (Hasanniementie 3). Valittavana on kana- tai katkarapusalaatti tai kasvisvaihtoehto, viinilasin tai oluen kera.

Ilmoittaudu 1.6. mennessä sähköpostilla marjahelena.simola@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 0500 861 636. Ilmoita samalla mahdolliset ruokarajoitteet. Koronatilanteen vuoksi liikumme ulkotiloissa, joten pukeuduthan säänmukaisesti ja otat oman maskin mukaan.

Tervetuloa!

Marja Simola
Pohjois-Karjalan aluevastaava
marjahelena.simola@gmail.com


Yhdistys noudattaa tilaisuuksissaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Ohjeita turvalliseen osallistumiseen aluetilaisuuteen:

1.    Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähänkään flunssan oireita. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa.
2.    Pese tai desinfioi kätesi huolellisesti heti saavuttuasi ja lähtiessäsi.
3.    Pidä vähintään metrin etäisyys muihin. Kiinnitäthän huomiota turvaväleihin myös tilanteissa, joissa syntyy jonoa. Vältä pintojen turhaa koskettelua.
4.    Noudatathan kasvomaskisuosituksia.
5.    Jos yskit tai aivastat, yskäise nenäliinaan tai hihaan. Heitä nenäliina roskiin. Pese sen jälkeen kädet tai käytä käsidesiä.