Hyvä pohjoiskarjalainen tietokirjailija

Joensuun Paasikivi-Seura on peruuttanut kaikki kevään luentotilaisuudet koronaviruksen takia. Tästä syystä myös aluetilaisuus 25.3.2020 siirtyy syksyyn. Uusi ajankohta selviää myöhemmin.

--

Tervetuloa kevään toiseen aluetilaisuuteen keskiviikkona 25.3.2020 klo 18 Karelia-ammattikorkeakoulun Wärtsilä-kampukselle (Karjalankatu 3, Joensuu). Tilaisuus järjestetään yhdessä Joensuun Paasikivi-Seuran kanssa. Paasikivi-Seura tarjoaa kahvia ennen tilaisuuden alkua klo 17.30 alkaen.

Tietokirjailija Mikko Pyhälän esityksen aiheena on Venezuela - rikkaan valtion romahdus. Esitys käsittelee Venezuelan presidentti Hugo Chavezin kautta, jolloin Venezuelan oikeusvaltio tuhottiin, ja maan kaivostoiminnan rikkauksilla rakennettiin yksinvaltiutta. Tuotantorakenteet hävitettiin, ja maa joutui järjestäytyneen rikollisuuden käsiin. Enemmistö venezuelalaisista elää äärimmäisessä köyhyydessä, ja miljoonat ovat lähteneet maanpakoon.

Mikko Pyhälä toimi Suomen suurlähettiläänä Venezuelassa vuosina 2006–2013. Hän näki omin silmin, kuinka epäpätevä hallinto ja tuhlaus romahduttivat maan. Pyhälä tutustui myös Etelä-Amerikan rikkaaseen luontoon ja Amazonin sademetsiin. Hän sai Tietokirjallisuuden Finlandian vuonna 1992 yhdessä Jukka Salon kanssa teoksesta Amazonia (Otava 1991). Hän on kunniatohtori tai -professori useissa Latinalaisen Amerikan yliopistoissa. Hänen mukaansa on nimetty myös yksi Amazonin sademetsien orkidea.

Esitelmän jälkeen noin 19.30 jatkamme keskustelua Pyhälän kanssa ravintola Kerubissa (Siltakatu 1, Ilosaari), ja nautimme samalla iltapalaa.

Sitovat ilmoittautumiset tarjoilua varten viimeistään lauantaina 21.3.2020 sähköpostitse marjahelena.simola@gmail.com tai tekstiviestitse numeroon 0500 861 636. Ilmoita samalla myös mahdolliset ruoka-ainerajoitukset. Mikäli osallistut vain Paasikivi-Seuran luennolle, ilmoittautumista ei tarvita.

Tervetuloa!

Marja Simola
Pohjois-Karjalan aluevastaava
marjahelena.simola@gmail.com
0500 861 636