Hyvät pohjoiskarjalaiset tietokirjailijat

Pohjois-Karjalan toinen aluetilaisuus järjestetään keskiviikkona 10.4.2019 klo 18.00 Joensuun taidemuseo Onnissa (Kirkkokatu 23, Joensuu). Tietokirjailija, FT Helena Ruuska tulee kertomaan kirjastaan Hugo Simberg – Pirut ja enkelit (WSOY 2018) teemanaan

Tuttu ja tuntematon Hugo Simberg sekä Haavoittunut enkeli

Helena Ruuska on helsinkiläinen tietokirjailija, äidinkielen lehtori ja filosofian tohtori. Hän opettaa Helsingin normaalilyseossa äidinkieltä ja kirjallisuutta sekä kirjoittaa kirjallisuusarvosteluja Helsingin Sanomiin. Ruuska on ollut mukana tekemässä myös useita äidinkielen oppikirjoja.

Ruuskan teos Hugo Simberg – Pirut ja enkelit sai Lauri Jäntin tunnustuspalkinnon, ja se valittiin valittiin yhdeksi vuoden 2018 kauneimmista tietokirjoista. Lisäksi teos oli tietokirjallisuuden Finlandia -palkinnon ehdokkaana vuonna 2018.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä taidemuseon kanssa, ja se on yleisölle avoin. Jäsenet pääsevät paikalle ilmaiseksi (nimilista on lipunmyynnissä). Muu yleisö maksaa museon pääsylipun. Myös museokortilla on vapaa pääsy. Tilaisuudesta voi levittää sanaa eteenpäin.

Esitelmän jälkeen noin klo 19.30 siirrymme jäsentilaisuuteen ravintola Toreron kabinettiin (Siltakatu 8, Joensuu, sisäänkäynti ravintola Rosson vierestä). Keskustelua teoksesta voidaan jatkaa myös siellä. Tarjoilua varten sitovat ilmoittautumiset ja mahdolliset ruokarajoitteet viimeistään 4.4. sähköpostilla marjahelena.simola@gmail.com tai tekstiviestillä 0500 861 636. Nimilistaa varten ilmoittaudu myös siinä tapauksessa, että tulet ainoastaan taidemuseolle.

Tervetuloa!

Marja Simola
Pohjois-Karjalan aluevastaava
marjahelena.simola@gmail.com
0500 861 636