Kuva: Jani Lehtinen

Pirkanmaan tietokirjapiiri verkossa

Suomen ruokahistoria — Suolalihasta sushiin

Tervetuloa Pirkanmaan tietokirjailijoiden kirjapiiriin torstaina 21. huhtikuuta klo 18–19. Tilaisuus järjestetään verkossa Teamsissa.

Puhujana on oululainen tietokirjailija FT Ritva Kylli. Hän esittelee viime vuonna ilmestynyttä Suomen ruokahistoria -teostaan. Kirja voitti Kanava-tietokirjapalkinnon ja oli tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana sekä Vuoden historiateos -ehdokkaana. Tampereen kirjamessuilla se sai yhdistyksemme tietokirjaraadilta täydet pisteet.

Gaudeamuksen esittelyn mukaan ”Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa – se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä.” Kiinnostavaa on myös, miten tiedot menneiden suomalaisten ruokavaliosta on saatu tullikirjoista ja arkistoista.

Ilmoittaudu viimeistään 19.4.

Ilmoittaudu kirjapiiriin viimeistään tiistaina 19.4. verkkolomakkeella sivun alla. Osallistumislinkki ja ohjeet Teamsiin lähetetään keskiviikkona 20.4. Yhdistyksen tiedottaja Eveliina Laurila lähettää ilmoittautuneille osallistumislinkin. Osallistuminen on helppoa: avaat vain Eveliinan lähettämän linkin ja alat kuunnella.

Jos Teamsin käyttö mietityttää tai liittyessä tulee ongelmia, ole yhteydessä Heidiin (tapahtumatuottaja Heidi Mäki), heidi.maki@suomentietokirjailijat.fi, 050 505 4306.

Tapaamisiin verkossa

Riitta Suominen
aluetoimikunnan puheenjohtaja
pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com
040 570 2901