Tampereen tietokirjapiiri tiistaina 29.1. klo 18 Plevnassa

Vuoden ensimmäisen tietokirjapiirin aiheena on Liikkuva ihminen, liukuva identiteetti. Alustajina ovat tamperelaiset tietokirjailijat Marjatta Lehtovirta ja Maijaliisa Mattila. Tietokirjapiiri pidetään tiistaina 29.1. klo 18 Plevnassa, Itäinenkatu 8, Tampere.

Marjatta Lehtovirta kertoo Camino de Santiagon pyhiinvaellusreitistä. Reittiä vaeltaa eri caminoita myöten vuosittain kolmisensataatuhatta kulkijaa. Lehtovirta teki ensimmäisen matkansa vuonna 2000. Kokemus teki häneen suuren vaikutuksen, ja se sai hänet perehtymään syvällisesti tiehen ja sen historiaan. Kokemuksistaan hän kertoo teoksessa Druidiset sirut. Santiago de Compostela kutsuu (Kunsti Kustannus 2018).

Maijaliisa Mattila on toiminut pitkään pohjoismaisissa yliopistoissa suomen kielen ja kulttuurin opettajana. Mattilan mukaan me suomalaiset näytämme erilaisilta ulospäin kuin luulemme emmekä tunne muita Pohjoismaita niin hyvin kuin luulemme. Mattila avaa kokemuksiaan kertomalla teoksestaan Lahden kahden puolen (Mediapinta 2018).  

Alustajat toivovat keskustelua liukuvasta, muuntuvasta identiteetistä. Mitä ihminen oppii pitkällä vaelluksella itsestään ja muista? Entä miksi Suomi on edelleen Pohjolan Outola?

Yhdistys tarjoaa juoman tervetuliaisiksi, muu tarjoilu on omakustanteista. Ilmoittautumista ei tarvita.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Riitta Suominen
aluetoimikunnan puheenjohtaja
pirkanmaan.tietokirjailijat@netti.fi