Hyvä pirkanmaalainen tietokirjailija

Tervetuloa tietokirjapiiriin!

Tampereen tietokirjapiirissä pidetään syksyn avaus tiistaina 24.9.2019 klo 18. Paikkana on tuttuun tapaan Plevna (Itäinenkatu 8, Tampere).

Maria Laakso puhuu 30.9. ilmestyvästä tietokirjastaan Taltuta klassikko (Tammi 2019). Teos on nuorille suunnattu johdatus klassikoiden maailmaan, mutta sopii myös kirjasivistyksen aukkojen paikkaamiseen aikuisille. Teoksessa pohditaan klassikoiden merkitystä nykylukijalle ja "taltutetaan" klassikoita Kalevalasta Tuntemattomaan sotilaaseen. Maria Laakso on tamperelainen kirjallisuudentutkija ja Suomen kirjallisuudesta väitellyt filosofian tohtori.

Milla Peltonen kertoo omassa puheenvuorossaan yhden elävän klassikon eli kirjailija Hannu Salaman "taltuttamisesta." Tarkastelussa on hänen vuonna 2016 ilmestynyt teoksensa Paperilla seisova perkele - Hannu Salaman elämä ja kirjat (Into Kustannus). Milla Peltonen on kangasalalainen vapaa tutkija, tietokirjailija ja kulttuuriduunari, joka väitteli Hannu Salaman "jälkirealistisesta romaanista" vuonna 2008.

Salama on taas ajankohtainen Tampereella. Lokakuussa tulee TTT:n ensi-iltaan Juhannustanssit, ja 5.10. on Hannu Salama -seuran ja Tampereen kulttuuritoimen suunnitteleman Hannu Salama -raitin avaus.

Tutuksi tulleeseen tapaan yhdistys tarjoaa tietokirjapiirissä tervetuliaisiksi juoman, mutta muu on omakustanteista.

Tervetuloa!

Riitta Suominen
aluetoimikunnan puheenjohtaja
pirkanmaan.tietokirjailijat@netti.fi
040 570 2901