Hyvä pirkanmaalainen tietokirjailija

Pääsiäisen jälkeen puhutaan kuolemasta

Tervetuloa Pirkanmaan tietokirjapiiriin keskiviikkona 24.4.2019 klo 18–20 Plevnaan (Itäinenkatu 8, Tampere). Alustajina ovat tietokirjailijat FT Jussi Jalonen ja FM Elina Välimäki.

Jussi Jalonen puhuu tuoreesta kokoomateoksesta Suomalaisen kuoleman historia (Gaudeamus 2019). Teos kattaa pitkän kaaren rautakautisista kalmistoista sosiaalisen median muistoryhmiin. Se tarkastelee suremista, muistamista, tuonpuoleisuutta, itsemurhia, teloituksia ja suomalaista marttyyrikuolemaa. Jalonen on historiantutkija, joka valittiin Vuoden tieteentekijäksi 2018.

Elinä Välimäen teos Ei unohdu koskaan. Henkirikoksen jäljet (PS-Kustannus 2017) kertoo henkirikosuhrien omaisten sosiaalisesta ja juridisesta asemasta sekä heidän keinoistaan käsitellä väkivaltakuoleman herättämiä tunteita. Välimäki on rikos- ja oikeusaiheisiin erikoistunut toimittaja.

Yhdistys tarjoaa tervetuliaisiksi juoman, mutta ilmoittautumisia ei tarvita.

Tervetuloa – tapaamisiin Plevnassa.

Riitta Suominen
aluetoimikunnan puheenjohtaja
pirkanmaan.tietokirjailijat@netti.fi
040 570 2901

PS. Meille on tarjottu myyntipöytää Metson messuille 18.5., Finlaysonin Taide & Kirja -tapahtumaan 24.-25.8. ja Werstaan Työväenkirjallisuuden tapahtumaan 7.9. Olisiko tapahtumiin tarjolla innokkaita päivystäjiä ja omien kirjojen myyjiä? Soittakaa 040 5702901 tai pankaa sähköpostia, jos asia kiinnostaa.