Oliko Sakari Topelius pelkkä satusetä vai neljäs kansallinen suurmiehemme?

Satusetänä tunnetun Zacharias ”Sakari” Topeliuksen syntymästä tuli tammikuussa 200 vuotta. Mutta oliko Topelius myös ensimmäinen suomalainen feministi, vihreä ja futurologi? Mitä löytyy Topeliuksen satujen, runojen ja pedagogiikan takaa? Miksi Topeliukselle ei ole liputuspäivää?

Pirkanmaan tietokirjapiirissä ravintola Plevnan kabinetissa (Itäinenkatu 8) torstaina 22. marraskuuta 2018 kello 18 alkaen tietokirjailija Hannu Syväoja kertoo, millainen mies Topelius oli. Syväojalta ilmestyi vastikään teos Pieni kirja Topeliuksesta (Mediapinta 2017). Häntä haastattelee toimittaja Juha Drufva, joka kertoo Topeliuksen Maamme kirjan maailmankuvasta. Drufvalta ilmestyi viime vuonna topeliaanista suomalaisuutta karnevalismin hengessä tarkasteleva teos Suomenhevosen ilonpidon mahdollisuuksista Suomi-yhtiössä (Nordbooks 2017).

Illan mittaan selviää, pitäisikö Topelius liittää neljänneksi kansalliseksi suurmieheksemme Snellmanin, Lönnrotin ja Runebergin seuraan.

Tervetuloa kuulolle!

Riitta Suominen
aluetoimikunnan puheenjohtaja
pirkanmaan.tietokirjailijat@netti.fi

PS. Yhdistys tarjoaa tervetuliaisiksi vapaavalintaisen juoman, mutta jatko on omakustanteista. Ilmoittautumista ei tarvita.