Pirkanmaan tietokirjapiiri verkossa

Jukka-Pekka Pietiäinen ja Ulkoministerin kujanjuoksu

Tervetuloa Pirkanmaan tietokirjailijoiden kirjapiiriin torstaina 17. helmikuuta klo 18–19. Tilaisuus järjestetään koronan takia verkossa Teamsissa.

Puhujana on yhdistyksen entinen toiminnanjohtaja FT Jukka-Pekka Pietiäinen. Hän esittelee keväällä 2021 ilmestynyttä kirjaansa Ulkoministerin kujanjuoksu. Rudolf Holsti ja skandaali Genevessä (Minerva, 2021). Kirja on ollut mm. ehdolla vuoden 2021 historiakirjaksi.

Holsti oli ulkoministeri 1919–22 ja 1936–38 ja aikanaan Suomen kansainvälisesti tunnetuin poliitikko. Saksalaisvastainen Holsti joutui Hitlerin epäsuosioon laskettuaan tästä leikkiä Genevessä.

Holsti edusti Suomea Kansainliitossa. Hän näki diktatuurien nousun ja maailman ajautumisen sotaan. Talvisodan alussa Holsti piti yleiskokouksessa maailmanlaajuista huomiota herättäneen puheen. Neuvostoliitto erotettiin Kansainliitosta.

Ilmoittaudu viimeistään 15.2.

Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 15.2. lomakkeella sivun alla. Osallistumislinkki ja ohjeet Teamsiin lähetetään keskiviikkona 16.2. Jos Teamsin käyttö mietityttää tai liittyessä tulee ongelmia, voi olla yhteydessä yhdistyksen tiedottaja Eveliina Laurilaan, eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi, 0505745296. Jos haluat vielä mukaan, ole yhteydessä: eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi.