Hyvä pirkanmaalainen tietokirjailija

Tervetuloa veden lähteille

Pirkanmaan tietokirjailijoiden aluetilaisuus järjestetään keskiviikkona 2.11. klo 18 Werstaan Väinö-auditoriossa (Väinö Linnan aukio 8, Tampere) ja jatkot ovat Il Siciliano -ravintolassa Finlaysonilla.

Tamperelainen tietokirjailija Tapio Katko puhuu aiheesta Vesihuollon myytit – puolitotuuksista kohti todellisuuksia. Esitys perustuu tänä vuonna ilmestyneeseen Vesihuollon myytit -kirjaan (Vastapaino), jonka kolmihenkiseen tekijäryhmään Katko kuuluu. Tapio Katko on tekniikan tohtori, dosentti kahdessa yliopistossa, UNESCO-oppituolin haltija 2012–2020 ja vesihuoltopalveluiden tutkimusryhmän vetäjä 1998–2018.

Illan toisena vesiaiheena on Suomalainen järvikirja (Minerva 2021). Tukevan järvikirjan tekijäkolmikkoa edustaa tilaisuudessa Matti Leppäranta. Leppäranta on Helsingin yliopiston emeritusprofessori ja Suomalaisen tiedeakatemian jäsen. Leppärannan erikoisalana on kylmän ilmastovyöhykkeen luonnonvedet ja jäät, ja hän on osallistunut tutkimusmatkoille Pohjoiselle jäämerelle sekä Etelämantereelle.

Ilmoittaudu heti tai viimeistään 28.10.

Esitysten jälkeen nautitaan yhteinen iltapala läheisessä Il Sicilianossa. Valittavana on kolme ateriavaihtoehtoa:

  • RISOTTO ALLA BOSCAIOLA (V, L, erilaisia sieniä, parmesaania)
  • PASTA GAMBERETTI (L, pennepastaa, katkarapuja, basilikaa, valkosipulia, chiliä, kermaa, parmesaania)
  • BISTECCA ALL VENEZIANA (naudan ulkofilee, punaviinikastike)

Ilmoita valintasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 28.10. sähköpostitse pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com tai tekstiviestitse numeroon 040 5702901. Tilaisuus on jäsenille maksuton, ja ennen esityksiä on mahdollisuus tutustua Työväenmuseo Werstaan näyttelyihin.

Tapaamisiin Werstaalla

Riitta Suominen
aluetoimikunnan puheenjohtaja
pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com
040 570 2901

PS. Tervetuloa myös tietokirjapiiriin Plevnaan tämän viikon torstaina klo 18!