Hyvä pirkanmaalainen tietokirjailija

Kansainvälistä asekauppaa ja päämajan johtoa

Tervetuloa Pirkanmaan aluetilaisuuteen tiistaina 15.3. klo 18–20 Linkosuon juhlatilaan Näsilinnankatu 26. Puhujina tilaisuudessa ovat paikalliset tietokirjailijat Matti Mörttinen ja Pekka Visuri.

Pirkkalalainen toimittaja Matti Mörttinen puhuu aiheesta Zabludowicz – Tampereen salarikas, jota Hitler ei saanut hengiltä. Shlomo Zabludowicz oli puolanjuutalaisen rabbin poika, joka pelastui natsien leireiltä. Hän teki kylmän sodan aikana asekauppaa Suomesta Israelin kautta Saksaan, Intiaan sekä Yhdysvaltoihin ja oli Tampellan kranaatinheitinten maailmanvalloituksen takana. Esitys perustuu Mörttisen syksyllä 2021 ilmestyneeseen kirjaan Shlomo Zabludowicz – Holokaustin kauhuista salaperäiseksi suomalaismiljardööriksi (Into).

Tutkija VTT Pekka Visuri kertoo tilaisuudessa kirjastaan Mannerheim ja Heinrichs – marsalkka ja hänen kenraalinsa (Docendo 2020). Tutkimustieto antaa nykyisin entistä tarkemman kuvan Mannerheimista ylipäällikkönä. Hän toimi usein hyvin epävarmana tilannekehityksestä ja monenlaisten poliittisten sekä sotilaallisten rajoitusten alaisena. Hänen lähin työtoverinsa Erik Heinrichs ei pyrkinyt sodan aikana julkisuuteen, ja hänen toimintansa salattiin myöhemminkin.

Ilmoittaudu viimeistään 10.3.

Puheiden jälkeen jatketaan keskustelua ja nautitaan tuttuun tapaan yhteinen iltapala. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään torstaina 10.3. sähköpostitse pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com tai viestitse numeroon 040 570 2901. Tilaisuus on jäsenille maksuton.

Iloisiin tapaamisiin

Riitta Suominen
aluetoimikunnan puheenjohtaja
pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com
040 570 2901