Hyvä pirkanmaalainen tietokirjailija

Erakot Tampereelle

Tervetuloa Pirkanmaan aluetilaisuuteen torstaina 14.10. klo 18–20 Linkosuon juhlatilaan, Näsilinnankatu 26. Puhujina tilaisuudessa ovat tietokirjailijat Milla Peltonen ja Maria Mäkelä. Pääsemme vihdoin kokoontumaan kaksi kertaa peruttuun tilaisuuteen.

Milla Peltonen on virtolainen kirjallisuudentutkija, joka korona-aikaan sopivasti kertoo viimeisestä teoksestaan Erakot - Omintakeisten suomalaisten elämäntarinoita (Into 2020). Kirja kertoo 1900- ja 2000-luvun yksineläjistä, jotka ovat eri syistä vetäytyneet yhteiskunnasta. ”Erakot on vetävästi kirjoitettu huolellisen pohdiskelun ja lempeän uteliaisuuden tulos”, kirjoitti Outi Hytönen Suomen Kuvalehdessä.

Maria Mäkelä on tamperelainen yliopistonlehtori. Hän edustaa kirjoittajaryhmää, joka on koostanut keskustelua herättäneen Kertomuksen vaarat – Kriittisiä ääniä tarinataloudessa -kokoelman (Vastapaino 2020). Lehtijutut suosivat mallitarinoita, joissa on selvä opetus ynnä tunnistettavat hyvät ja pahat. Myös tietokirjoissa tarinallistaminen on ollut viime vuosina suosittua. Tarinoissa väijyy myös vaara.

Esitelmän jälkeen nautitaan tuttuun tapaan yhteinen iltapala. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 8.10. sähköpostitse pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com tai viestitse numeroon 040 570 2901. Tilaisuus on jäsenille maksuton.

Iloisiin tapaamisiin

Riitta Suominen
aluetoimikunnan puheenjohtaja
pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com
040 570 2901


Yhdistys noudattaa tilaisuuksissaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Ohjeita turvalliseen osallistumiseen aluetilaisuuteen:

1.    Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähänkään flunssan oireita. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa.
2.    Pese tai desinfioi kätesi huolellisesti heti saavuttuasi ja lähtiessäsi.
3.    Pidä turvaväliä muihin. Kiinnitäthän huomiota turvaväleihin myös tilanteissa, joissa syntyy jonoa tai ruuhkaa.
4.    Jos yskit tai aivastat, yskäise nenäliinaan tai hihaan. Heitä nenäliina roskiin. Pese sen jälkeen kädet tai käytä käsidesiä.   
5.    Noudatathan vallitsevia maskisuosituksia.