Kutsu aluetilaisuuteen 14.11.2017 Heinolaan

Olet sydämellisesti tervetullut Suomen tietokirjailijat ry:n Päijät-Hämeen aluetapaamiseen, joka järjestetään Elä! Tietokirjatiistai-tapahtuman 14.11.2017 klo 15-19.30 jälkeen. Tietokirjatiistain tapahtumaosuus on Heinolan kirjastossa (Kauppakatu 12) ja jäsenten illanvietto ja iltapala klo 19.30-21.00 on Taidemuseolla (Kauppakatu 4).

Ilmoittauduthan aluetilaisuuteen 6.11. mennessä.


ELÄ! TIETOKIRJATIISTAI
tiistaina 14.11.2017 klo 15.00-19.30 Heinolan kirjastossa, Kauppakatu 12

Tietokirjatiistai-tapahtumassa tarkastellaan elämäkertoja monipuolisista näkökulmista, tavataan tietokirjailijoita sekä saadaan opastusta elämäkerran kirjoittamiseen. Helena Ruuskan ja Mila Teräksen puheenvuoroissa kuullaan kahden kiinnostavan, mutta erilaisen elämäkertateoksen kohteista, Eeva Joenpellosta ja Helene Schjerfbeckistä sekä kirjojen syntyprosesseista.

Tietokirjatiistaita vietetään Heinolassa toista kertaa ja se järjestetään yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n Päijät-Hämeen alueen ja Heinolan kirjaston sekä museoiden kanssa. Mukana on myös Heinolan Suomalainen Kirjakauppa.

 

OHJELMA

klo 15.00-17.00 Kirjoittaisinko elämästä?
Elämäkertaklinikka, kotiseutuhuone

Keskustelua elämäkerroista ja elämäkerrallisuudesta. Aiheista alustavat ja kysymyksiin vastaavat käytännönläheisesti ja innostavasti mm. tietokirjailijat Ina Ruokolainen ja Marija Vantti. Esillä on aiheeseen liittyviä kirjauutuuksia ja yhdistyksen jäsenten teoksia. Luvassa on opastusta elämäkerrallisen työskentelyn aloittamiseen, kirjoittamiseen ja elämäkerran työstämiseen valmiiksi. Lisäksi esitellään lähiseudulla käynnissä olevia elämäkerrallisia projekteja.
 

klo 17.30-18.30 Miten kirjoittaa elämästä ja kirjallisuudesta?
Esimerkkinä Eeva Joenpellon elämäkerta, tietokirjailija, FT Helena Ruuska
Elämäkertaluento, lehtisali

Tietokirjailija, FT Helena Ruuska on julkaissut elämäkerran Eeva Joenpelto – Elämän kirjailija (2015). Ruuska kertoo kuulijoille elämäkerran kirjoittamisen koko prosessista. Helena Ruuska on aikaisemmin julkaissut Marja-Liisa Vartion elämäkerran, ja parhaillaan hän kirjoittaa elämäkertaa taidemaalari Hugo Simbergistä.
 

klo 18.30-19.30 Taiteilijaelämäkerran jäljillä
Esimerkkinä elämäkertaromaani Helene Schjerfbeckistä, kirjailija Mila Teräs
Elämäkertaluento, lehtisali

Kirjailija Mila Teräs sukeltaa uutuusromaanissaan Jäljet – Romaani Helene Schjerfbeckistä (2017) Suomen tunnetuimpiin kuuluvan taiteilijan maailmaan. Mila Teräs tunnetaan niin lapsille ja nuorille kuin aikuisillekin suunnatuista romaaneistaan. Hän on kirjoittanut myös äidinkielen oppikirjoja.

Tietokirjatiistain ohjelmaosuus on avoin kaikille ja sinne on vapaa pääsy.

 
Klo 19.30-21.00 Jäsentapaaminen ja iltapala
Heinolan taidemuseo, Kauppakatu 4

Esitysten päätyttyä klo 19.30 yhdistys tarjoaa jäsenilleen iltapalaa Heinolan taidemuseolla (Kauppakatu 4). Tarjolla on suolaista piirakkaa (liha- ja kasvisvaihtoehto, laktoositon) sekä vihersalaattia. Jälkiruokana on syksyinen marjaleivos. Juomana valko- ja punaviini, kivennäisvesi, kahvi tai tee. Tervetuloa tapaamaan muita tietokirjailijoita!

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset jäsentapaamiseen ja mahdolliset ruokarajoitteet 6.11. mennessä terhi.pietilainen@heinola.fi, p. 044 5871469 tai p. 0505452589.

Kulkuyhteydet
Busseja kulkee vilkkaasti Heinolan ja Lahden ja myös Heinolan ja Jyväskylän tai Mikkelin välillä. Ks. aikataulut  www.lsl.fi/reitit-ja-aikataulut/ tai www.matkahuolto.fi.

Toiselta paikkakunnalta Heinolaan matkustaville jäsenille korvataan matkustuskulut yhdistyksen käytäntöjen mukaisesti edullisimman julkisen matkustustavan mukaan. Omavastuu on 15 euroa.

 

Tervetuloa!

Terhi Pietiläinen
Hallituksen jäsen sekä aluetoimikunnan jäsen
terhi.pietilainen@heinola.fi
p. 044 5871469 tai p. 0505452589