100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely
Joutsan kirjastossa

– Avajaisissa 5.9. vieraana Olli Löytty

 

Suomalaisen tietokirjallisuuden merkittäviä teoksia esittelevä näyttely on esillä Joutsan pääkirjastossa (os. Länsitie 6) ajalla 5.9.–26.9.2017. Avajaisissa tiistaina 5. syyskuuta vieraana on tietokirjailija Olli Löytty. Näyttelyn esittelee Joel Kuortti.

Joel Kuortin ja Jukka-Pekka Pietiäisen teokseen 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa – Abckiriasta Mustaan orkideaan pohjautuva näyttely esittelee tietokirjallisuuden eri lajit ja kunkin lajin merkittävät suomalaiset teokset. Roll-up-näyttely kiertää Suomea jo neljättä vuotta.

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely ei pyri muodostamaan tietokirjakaanonia. Niin näyttelyn kuin sen pohjana olevan teoksen tarkoitus on haastaa katsoja ja lukija pohtimaan, ovatko juuri mukaan valitut teokset ansainneet paikkansa sadan joukossa. Entä mitä listalta puuttuu? Roll-up-näyttely on toteutettu Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen tuella.
 

AVAJAISTEN OHJELMA TIISTAINA 5.9.2017
Paikka: Joutsan pääkirjasto, Länsitie 6, 19650, Joutsa

klo 18.00–18.30
NÄYTTELYN AVAJAISET
Joel Kuortti esittelee 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttelyn.

klo 18.30–19.15
TIETOKIRJAILIJAVIERAANA OLLI LÖYTTY
Joel Kuortti haastattelee tietokirjailija Olli Löyttyä.


Löytty ja Kuortti ovat haastateltavissa näyttelyn avajaisten yhteydessä.

Olli Löytty on tutkija, tietokirjailija ja palkittu esseisti. Hänen kirjojaan ovat muun muassa Maltillinen hutu ja muita kirjoituksia kulttuurien kohtaamisesta (2008) ja esseekokoelma Kulttuurin sekakäyttäjät (2011). Vuonna 2014 hän julkaisi Minna Lindgrenin kanssa teoksen Sinfoniaanisin terveisin: Kirjekurssi klassisen musiikin maailmaan.
 
Joel Kuortti on Turun yliopiston englantilaisen filologian professori, tietokirjailija, suomentaja ja bibliofiili. Tieteellisen tutkimuksen lisäksi hän julkaissut muun muassa teoksen Yliopistoon! Kaunokirjallisia kuvauksia akateemisesta maailmassa (2013).
 
100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely
Joutsan pääkirjasto, Länsitie 6, 19650 Joutsa
5.9.–26.9.2017

Avajaisiin ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa!