Hyvä päijäthämäläinen tietokirjailija

Syyskauden ohjelmassamme on kolme jäsentemme esitelmätilaisuutta Lahden pääkirjaston auditoriossa: 16.8., 20.9. ja 3.11. Jokaisen tilaisuuden jälkeen on tarjolla keskustelua kaipaaville jäsenillemme tapaamismahdollisuus ravintola Teerenpelissä (Vapaudenkatu 20). Yhdistys tarjoaa siellä jokaiselle yhden kohtuuhintaisen juoman. Voimme keskustella juuri kuulemistamme esitelmistä ja muista ajankohtaisista aiheista – ja vain tutustua toisiimme.

Lämpimästi tervetuloa!

Annamari Saure
Suomen tietokirjailijoiden Päijät-Hämeen aluevastaava
ammisaure@gmail.com


Minna Saarelma-Paukkala: Nöpö ja Rekku, Catsy ja Picasso - kissojen ja koirien nimitrendit

Aika: Torstai 3.11.2022 klo 17

Paikka: Lahden pääkirjaston auditorio, Kirkkokatu 31. Vapaa pääsy.

Kirjat: Koirien nimipäiväkirja – Bella, Niksu vai Romeo (Minerva 2011) & Kissojen nimipäiväkirja – Viiru, Nöpö vai Kassinen? (Minerva 2012) & Koirien ja kissojen nimipäiväkalenteri

Minna Saarelma-Paukkala. Kuva: Yliopiston almanakkatoimisto / Onerva Ollila.

Kissat ja koirat ovat monille suomalaisille rakkaita ja tärkeitä perheenjäseniä. Siksi niiden nimiäkin pohditaan huolellisesti. Monet kissojen ja koirien nimet viittaavat lemmikin ulkonäköön, luonteeseen tai rotuun. Usein nimet ovat myös kauniita, nokkelia tai hauskoja. Niitä annetaan myös julkisuuden henkilöiden ja populaarikulttuurin hahmojen mukaan. Mutta miten kissojen ja koirien nimet poikkeavat toisistaan? Entä millaiset nimet ovat tällä hetkellä trendikkäitä? Voivatko lemmikitkin viettää nimipäiviä ihmisten tapaan?

Minna Saarelma-Paukkala on lahtelainen nimistöntutkimuksen dosentti, joka on perehtynyt niin suomalaisten etunimiin kuin lemmikkieläinten nimiin. Hän on laatinut Helsingin yliopiston viralliset kissojen, koirien ja hevosten nimipäiväkalenterit sekä kirjoittanut kirjoja lemmikkien nimistä.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen tietokirjailijoiden ja Lahden kaupunginkirjaston kanssa. Tilaisuuden juontaa tietokirjailijoiden aluevastaava Annamari Saure.

Esitelmän jälkeen siirrymme jäsenten kesken keskustelemaan vapaamuotoisesti ravintola Teerenpeliin (Vapaudenkatu 20).