Hyvä päijäthämäläinen tietokirjailija

Syyskauden ohjelmassamme on kolme jäsentemme esitelmätilaisuutta Lahden pääkirjaston auditoriossa: 16.8., 20.9. ja 3.11. Jokaisen tilaisuuden jälkeen on tarjolla keskustelua kaipaaville jäsenillemme tapaamismahdollisuus ravintola Teerenpelissä (Vapaudenkatu 20). Yhdistys tarjoaa siellä jokaiselle yhden kohtuuhintaisen juoman. Voimme keskustella juuri kuulemistamme esitelmistä ja muista ajankohtaisista aiheista – ja vain tutustua toisiimme.

Jos olet kevätkaudella 2023 kiinnostunut esittelemään tuoretta kirjaasi kirjastossa, otathan minuun pian yhteyttä. Ryhdyn pian suunnittelemaan kevään ohjelma kirjaston kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!

Annamari Saure
Suomen tietokirjailijoiden Päijät-Hämeen aluevastaava
ammisaure@gmail.com


Ina Ruokolainen & Nenne Hallman: Kolmen naisen kirjeitä – Rakkaudesta, surusta ja luopumisesta

Kuvissa Ina Ruokolainen (ylhäällä) & Nenne Hallman (alhaalla).

Aika: Tiistai 16.8.2022 klo 17

Paikka: Lahden pääkirjaston auditorio, Kirkkokatu 31. Vapaa pääsy.

Kirja: Ina Ruokolainen, Nenne Hallman ja Suvi Ahola: Kolmen naisen kirjeitä – Rakkaudesta, surusta ja luopumisesta (Into 2022)

Kolme kuusikymppistä naista katsoi elämänsä käännekohtiin ja tunnisti monta luopumista: läheisten kuolemia, eroja ja muuta surua, mutta myös tietoisia irrotteluja ja riemastuttavia oivalluksia. He alkoivat kirjoittaa toisilleen kirjeitä selvittääkseen, mitkä ratkaisut ja elämän yllätykset ovat ottaneet koville, ja mitkä puolestaan ovat tuoneet lisää vapautta ja vaihtoehtoja. Ina Ruokolainen ja Nenne Hallman kertovat kirjansa Kolmen naisen kirjeitä – Rakkaudesta, surusta ja luopumisesta synnystä ja sisällöstä.

Ina Ruokolainen on toimittaja, tietokirjailija, kriitikko ja kirjoittajakouluttaja. Hänen kirjojensa aiheina ovat olleet yhtä hyvin sieniruoat ja kotiseutupyöräily kuin kulttuurin eri puolet muotoilusta kuvataiteeseen ja teatteriin. Ruokolainen on Salpausselän kirjailijoiden puheenjohtaja.

Nenne Hallman työskentelee journalismin etiikan asiantuntijatehtävissä Julkisen sanan neuvostossa. Hän on taustaltaan toimittaja ja käsikirjoittaja. Hän on työskennellyt toimituspäällikkönä ja julkaisujohtajana sekä erikoislehtien päätoimittajana.

Esitelmän jälkeen siirrymme jäsenten kesken keskustelemaan vapaamuotoisesti ravintola Teerenpeliin (Vapaudenkatu 20).